Διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Β ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων

Στο πλαίσιο του εθελοντισμού, προσωπικό και μέλη του Β’ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, προχώρησαν στη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του ΚΑΠΗ.
Η πανδημία ήταν η αφορμή να αναζητήσουν έναν κοινό, ανοιχτό τόπο συνεύρεσης, εκτός της αίθουσας του ΚΑΠΗ. Η αυλή λοιπόν ήταν αυτή που θα φιλοξενούσε τα μέλη για το πρωινό καφέ, την ομάδα ενημέρωσης και προγραμματισμού και όχι μόνο. Σκέψεις, ιδέες, διαδικτυακή έρευνα από προσωπικό και μέλη, έφεραν αποτελέσματα και τα σχέδια αποτυπώθηκαν στο χαρτί.
Κι από κει, πέρασαν στη φάση της υλοποίησης. Εκμετάλλευση και ανάδειξη κομμένων δέντρων σε «σπίτια» και παγκάκι, φύτευση δέντρων, «ντύσιμο» δέντρων, διαμόρφωση με πέτρες, είναι μερικές από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν  μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε.
Και φυσικά, η μεγαλύτερη παρέμβαση, αλλαγή στον εξωτερικό χώρο, η τεράστια τοιχογραφία. Σκηνές που αναπαριστούν εικόνες μιας άλλης εποχής και ταυτόχρονα «μιλούν» για όλα αυτά που οι άνθρωποι χρειάζονται διαχρονικά, γίνονται φόντο για τις φωτογραφίες των περαστικών, που κυριολεκτικά δεν «χορταίνουν» να κοιτούν το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μια δουλειά που θα μπορούσε να ανήκει σε επαγγελματία εικαστικό και όχι σε ένα απλό μέλος του ΚΑΠΗ.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, με την τοποθέτηση χλοοτάπητα και φωτισμού από το Δήμο και  τη φύτευση αρωματικών φυτών από τα μέλη.
 

 

Μοιράσου την σελίδα