Συμβουλευτική και παρέμβαση από μαίες για τη γυναικεία υγεία στο Α ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων

  

Στο πλαίσιο της πρόληψης της γυναικείας  υγείας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, δράση Συμβουλευτικής – Παρέμβασης  στη  γυναικεία υγεία κατά την εμμηνόπαυση σε γυναίκες μέλη του Α' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής που υλοποιείται στο ΚΑΠΗ .  

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία  της Διεύθυνσης  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων με το Κέντρο Υγείας Αγίων Αναργύρων  και συγκεκριμένα με τις  Μαίες του Κέντρου Υγείας.                                  
Υπεύθυνες  για τον συντονισμό και την υλοποίηση της δράσης ήταν οι μαίες  Εξάρχου Αγαθή και Μαυρόγιαννη Θωμαΐς και συμμετείχαν οι φοιτήτριες Μαιευτικής, του Πανεπιστημίου Δυτικής  Αττικής, Ζώη Δέσποινα και Στέκα Αγγελική, οι οποίες  μίλησαν για τη διατροφή και την υγιεινή κατά την εμμηνόπαυση. Στη συνέχεια με την αρωγή του υπεύθυνου γυμναστή των ομάδων, Αντώνη Μπαμπαρούτση του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου μας, παρουσίασαν   στις γυναίκες   ασκήσεις  (Kegel) ενδυνάμωσης των μυών του πυελικού εδάφους  εξηγώντας τους και πως αυτές  βοηθούν.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι  υλοποιείται  πρόγραμμα  γυναικολογικού ελέγχου με τη διενέργεια Τέστ Παπανικολάου και ατομική συμβουλευτική για όλες τις γυναίκες του Δήμου μας ανά δεκαπενθήμερο (Τρίτη & Πέμπτη ) σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αγίων Αναργύρων στο  χώρο Α΄ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων. Την εποπτεία για τις δράσεις Αγωγής Υγείας και Δευτερογενούς Πρόληψης την έχει ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής κος Ζήσης Πότσης.

 

Μοιράσου την σελίδα