Την απομάκρυνση των Στρατοπέδων ζητά ο Δήμος μας, ο ΑΣΔΑ και όλοι οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας

ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
 
Με επιστολή τους στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλο ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και οι Δήμαρχοι όλων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης  ζητούν άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό για να του εκθέσουν το ομόφωνο αίτημα της περιοχής μας για απομάκρυνση των Στρατοπέδων Αγίων Αναργύρων και Χαϊδαρίου και απόδοση των χώρων τους για πράσινο και κοινωφελείς χρήσεις.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
 
Κύριε Υπουργέ,
Μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δυτική Αθήνα, ένα από τα κορυφαία είναι η ελευθέρωση της έκτασης των Στρατοπέδων (ΚΕΒΟΠ-ΚΕΔΒ στο Χαϊδάρι και 301 Ε.Β. στους Αγίους Αναργύρους) και η απόδοση της έκτασης στην Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους ως χώρος πρασίνου και κοινωφελών χρήσεων.
Το Στρατόπεδο Αγίων Αναργύρων (έκτασης 220 στρεμμάτων) βρίσκεται σήμερα στην καρδιά του οικιστικού ιστού , δεσμεύοντας πολύτιμους ελεύθερους χώρους και διασπώντας/διχοτομώντας την πόλη.
Το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου (έκτασης 3.300 στρεμμάτων) αποτελεί ιστορικό τόπο γιατί αποτέλεσε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και ταυτόχρονα τη μοναδική διέξοδο της πόλης προς το βουνό.
Το αίτημα της παραχώρησης των εκτάσεων των Στρατοπέδων είναι πλέον υπερώριμο, γιατί πολλές από τις μονάδες που έδρευαν στα Στρατόπεδα έχουν φύγει και η παραμονή των υπολοίπων δεν εξυπηρετεί πλέον τίποτε στο γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Με έκπληξη όμως είδαμε τα Στρατόπεδα της Δυτικής Αθήνας να μην περιλαμβάνονται στον κατάλογο Στρατοπέδων προς απομάκρυνση που δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο σας.
Απευθυνόμαστε λοιπόν σε σας ζητώντας άμεσα συνάντηση μαζί σας ώστε να συζητήσουμε όλες τις διαστάσεις του μεγάλου αυτού ζητήματος.
Γνωρίζοντας την κατανόηση και την ευαισθησία που στο παρελθόν έχετε επιδείξει για τη σπουδαιότητα του αιτήματος μας, και από κυβερνητικές θέσεις και ως Βουλευτής Β' Αθήνας, αναμένουμε τη θετική απάντηση σας το συντομότερο δυνατόν.
 
Ανδρέας Α. Μποζίκας - Πρόεδρος ΑΣΔΑ
 
Γιώργος Καπλάνης - Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας
 
Νίκος Σαράντης - Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού
 
Χρήστος Καρδαράς - Δήμαρχος Αιγάλεω
 
Νίκος Ζενέτος - Δήμαρχος Ιλίου
 
Ανδρέας Παχατουρίδης - Δήμαρχος Περιστερίου
 
Θωμάς Κοτσαμπάς - Δήμαρχος Πετρούπολης
 
Δημήτρης Μπουραΐμης - Δήμαρχος Φυλής
 
Δημήτρης Μαραβέλιας - Δήμαρχος Χαϊδαρίου
 
 

Share this post