Οι "Καλοκαιρινές Συναντήσεις" των Τμημάτων Θεατρικού Παιχνιδιού

 
 
Τμήματα Θεατρικού Παιχνιδιού του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού
Με μεγάλη επιτυχία οι Καλοκαιρινές Συναντήσεις
 
Άλλη μια χρονιά θεατρικού παιχνιδιού έφτασε στο τέλος της και τα τμήματα του θεατρικού Παιχνιδιού του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού την έκλεισαν με  τις καθιερωμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις τους .
Οι ομάδες θεατρικού παιχνιδιού του Α’ ΚΑΠΗ με εμψυχώτρια την Ελένη Κολιοπούλου ξεκίνησαν στις 18 Μαϊου στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου»και  παρουσίασαν  θεατρικό Παιχνίδι και θεατρικά δρώμενα με τα μεγάλα παιδιά   των ομάδων ενώ οι μικρότερες ηλικίες  έκαναν την παρουσίαση τους με μεγάλη επιτυχία στις 23& 24 Μαΐου στο θεατράκι του Κοκκινόπουλου. Ιστορίες με φανταστικούς ήρωες,  πρόσωπα και καταστάσεις  που δημιουργήθηκαν από  την  ενεργοποίηση των παιδιών, και την  απελευθέρωση της φαντασίας τους  παρουσιάστηκαν στο κοινό σε ένα πολύχρωμο φόντο γεμάτο παιδική απλότητα.
Τα παιδιά των τμημάτων του Θεατρικού Παιχνιδιού Β’ ΚΑΠΗ και του θεατρικού εργαστηρίου με εμψυχώτριες τις Κατερίνα Κωστή και Ιωάννα Μητσάκου στις 28 & 30 Μαϊου  στα «Παιχνίδια τις μέρες της Άνοιξης » ασχολήθηκαν με το παραδοσιακό παιχνίδι και το παιχνίδι μέσα από ερεθίσματα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»,  ενώ στις 6 Ιουνίου  στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποαστόλου» παρουσίασαν τα δρώμενα “ Παίζοντας με τα συναισθήματα-στιγμιότυπα της ζωής μιας ομάδας » και « Η μάγισσα που έκλεψε τα όνειρα» που δεν ήταν θεατρικές παραστάσεις γιατί
 στο Θεατρικό Παιχνίδι δεν δημιουργούνται θεατρικά παραστασιακά έργα, αλλά θεατρικά δρώμενα.
- Τα θεατρικά δρώμενα πλάθονται και δημιουργούνται από τα ίδια τα παιδιά σε αλληλεπίδραση με τον εμψυχωτή μέσα από μία βιωματική διαδικασία.
 Το Θεατρικό Παιχνίδι απευθύνεται σε ομάδες παιδιών αλλά και ενηλίκων. Είναι μία βιωματική διαδικασία αλληλεπίδρασης της ομάδας με τον εμψυχωτή. Ο εμψυχωτής φροντίζει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθεί μία δυναμική η οποία θα βοηθήσει την ομάδα να εξωτερικευθεί, και να αλληλεπιδράσει. Να αναπτύξει σχέσεις, να δημιουργήσει καταστάσεις, να γνωρίσει τα όρια, να διαπραγματευτεί συναισθήματα, και να εμβαθύνει το άτομο όχι μόνο σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό και σε γνωστικό επίπεδο. Ο ρόλος του εμψυχωτή είναι να δημιουργεί ασφάλεια στην ομάδα και στο άτομο με την αποδοχή και την αγάπη. Να δημιουργεί τις προϋποθέσεις να «ελευθερωθεί» το άτομο και να κάνει τις προσωπικές του καταθέσεις.
Τα παιδιά  και τους παρευρισκόμενους  χαιρέτησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού   και Παιδείας Δήμου Αγίων Αναργύρων καματερού κ. Γιάννης Κουτελιέρης τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους σ’ αυτό το τμήμα του Οργανισμού, τους ευχήθηκε καλό Καλοκαίρι και τους έδωσε ραντεβού για το Σεπτέμβρη. 
 
 

Μοιράσου την σελίδα