Θέατρο, Μουσική και Χορός στις "Γειτονιές Πολιτισμού 2011"

ΘΕΑΤΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ
ΣΤΙΣ «ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2011»
 
 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ»
 
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου η θεατρική σκηνή «Εκτός σχεδίου» παρουσίασε στο θεατράκι του Κοκκινόπουλου της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων την θεατρική παράσταση «Εξω απ΄την πόρτα».Η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γειτονιές πολιτισμού 2011, όλη η πόλη μια γιορτή» που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.
Το έργο που παρουσιάστηκε ήταν αντιπολεμικού περιεχομένου και αναφερόταν στο πως διαμορφώνονται οι ανθρώπινες σχέσεις κάτω από την επίδραση των συνεπειών του πολέμου σε σχέση με την οικογένεια την κοινωνία και τη δουλειά.
Η θεατρική σκηνή «Εκτός σχεδίου» που λειτουργεί από το 2004 έχει παρουσιάσει ως τώρα έργα που το κριτήριο των κειμένων τους αποτελούν κοινωνικές αναφορές, η ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων, η επίδρασή τους στις ανθρώπινες σχέσεις και η πρόθεση αφύπνισης συνειδήσεων.
Η παράσταση διακρινόταν από την προσεκτική δουλειά του σκηνοθέτη    και το μεράκι των ηθοποιών και ο συγκερασμός αυτών των δύο είχε ένα άριστο αποτέλεσμα. .
 
 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΑΡΝΤΕΛΑ»
 
          Το θεατρικό εργαστήρι Πετρούπολης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού παρουσίασε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου το έργο «Σαρντέλα», στο κινηματοθέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» της Δημοτικής κοινότητας Καματερού.
Το έργο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γειτονιές Πολιτισμού 2011, Όλη η πόλη μια Γιορτή». Φαινομενικά απλή, γλαφυρή, αστεία αλλά γκροτέσκα η υπόθεση του έργου πραγματεύεται   μια συντηρητική, μικροαστική οικογένεια ιταλών μεταναστών στο Μπουένος Άϊρες που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στην οικονομική κρίση ενώ παράλληλα, υποφέρει από την ακατάσχετη λαιμαργία της εκατόχρονης γιαγιάς, η οποία καταναλώνει απίστευτες ποσότητες φαγητού, σε σημείο που να οδηγήσει την οικογένεια σε οικονομικό αδιέξοδο και σε απίστευτες κωμικοτραγικές καταστάσεις.
Η άριστη σκηνοθεσία και η ηθοποιία έδωσαν μία καταπληκτική παράσταση που έκανε πολλές φορές το κοινό να χειροκροτήσει με ενθουσιασμό. 
 
 
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ
ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΤΕ
 
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου η ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ έδωσε συναυλία με Σμυρναίϊκα και Ρεμπέτικα τραγούδια στην Πλατεία Πλαπούτα της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων. Στη συνέχεια,  τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου έδωσε συναυλία στην πλατεία Ανάκασας της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Αναργύρων με Ρεμπέτικα και Λαϊκά τραγούδια που  πλαισιώθηκαν από το χορευτικό του πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ
Στις πλατείες βρέθηκε πολύς κόσμος που τραγούδησε και διασκέδασε με τα γνωστά τραγούδια.
 
Επίσης, συνεχίστηκαν οι παραστάσεις του θεάτρου Σκιών για τους μικρούς μας φίλους σε πλατείες του Δήμου.
 

Μοιράσου την σελίδα