Γιορτή λήξης των μαθιημάτων του 6ου Δημοτικού Καματερού.

6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Γούναρη & Μιαούλη , Καματερό, τηλ. 210 2310287, mail@6dim-Kamat.att.sch.gr
 
«Ταξίδι με μουσικές στην Ελλάδα του χθές»
                                 
     Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 , 19:30 μμ
 
 Ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού κος Ευάγγελος Στάθης , ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σας προσκαλούν στη γιορτή λήξης των μαθημάτων του σχολείου την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012, στις 19:30  μμ με μουσικές, τραγούδια και χορούς από την Ελλάδα του περασμένου αιώνα. Τραγούδια από την Ήπειρο, τα νησιά αλλά και ρομαντικές καντάδες και ακούσματα από τη Σμύρνη απαρτίζουν ένα ποικίλο θέαμα με τον αυθορμητισμό και το ταλέντο των μαθητών του σχολείου μας. Αποκορύφωση της εκδήλωσης είναι η μουσικοχορευτική παράσταση της ΣΤ’ τάξης  «Ο ΛΙΟΝΤΑΣ» παράστασητης Νάνσης Τουμπακάρη, σε θεατρική διασκευή της Μάρως Λιάτσου, που θα πραγματοποιηθεί  , στον  προαύλιο χώρο του σχολείου (Γούναρη & Μιαούλη, Καματερό ).
 
 Ο Λιόντας είναι ένα εντεκάχρονο αγόρι που φεύγει διωγμένο από την τουρκοκρατούμενη Ήπειρο στα τέλη του 19ου αιώνα και περιπλανιέται από τόπο σε τόπο, κάνοντας διάφορα επαγγέλματα προκειμένου να επιβιώσει. Τον παρακολουθούμε στην περιπλάνησή του από τη Θεσσαλία στην Αθήνα, έπειτα στην Αίγινα, στην Κάλυμνο, στον Τσεσμέ, στη Σμύρνη από όπου θα φύγει πάλι διωγμένος το 1922 με την Μικρασιατική Καταστροφή.
Καθώς τον ακολουθούμε στη δική του Οδύσσεια, ανακαλύπτουμε μαζί του επαγγέλματα που έχουν πια χαθεί, όπως ο καλατζής, ο οργανοποιός, ο σφουγγαράς αλλά και τις μουσικές κάθε τόπου, τις παραδόσεις του, τα ήθη των ανθρώπων μιας άλλης εποχής, μιας άλλης Ελλάδας.
 Πενήντα μικροί ηθοποιοί επί σκηνής ζωντανεύουν με εικόνες, με τραγούδια και με χορό τις λέξεις του αφηγήματος και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής συνθέτουν μια μοναδική και πρωτότυπη παράσταση. Μια παράσταση που ξυπνά ιστορικές μνήμες και προσφέρει στον θεατή στιγμές γέλιου αλλά και έντονης συγκίνησης.
 
 Η προετοιμασία για την παράσταση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας.
 
Αφήγημα                                                : Νάνση Τουμπακάρη
Θεατρική Διασκευή – Σκηνική Διδασκαλία
Μουσική Επιμέλεια-Κίνηση                       : Μάρω Λιάτσου
Μουσική Διδασκαλία:                               : Κυριάκος Καμπερόπουλος
Υπεύθυνες τμημάτων: Αναστασία Δέλγα, Δώρα Κορωνάκη, Ευτυχία Μασούρα
Παίζουν: Οι μαθητές της ΣΤ1, ΣΤ2 και ΣΤ3
 
 Τα κοστούμια και το φροντιστήριο έγιναν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και την εικαστικό κα Ελισάβετ Λικιαρδοπούλου.
 Ευχαριστούμε τους μουσικούς κο Αντώνη Παλαιολόγο (κιθάρα) και κο Γιώργο Πλύστακα (βιολί) για την συμμετοχή τους στην παράσταση.

Μοιράσου την σελίδα