ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

 
 

15-30 Απριλίου 2015

 
 

Εβδομάδες ΔΩΡΕΑΝ Προληπτικού Ελέγχου Για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

 
 
 
 

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας ( ΕΔΔΥΠΠΥ), στο οποίο ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού συμμετέχει ενεργά και υλοποιεί δράσεις πρόληψης, με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας W.H.O. – Μάρτιος 2015) διοργανώνει τις «Εβδομάδες ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από γνωστό ιατρικό Όμιλο Εταιριών.

 

Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας     50 – 75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από 15 έως 30 Απριλίου 2015 τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαρίνης στα κόπρανα σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρασε Αττική και Θεσσαλoνίκη. Η εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενουκαιαποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού: 2132039925, 930 (Κοινωνική Υπηρεσια-Αγιοι                                                                                                     Ανάργυροι)

                                                       213 2039945, 946 (Κοινωνική Μέριμνα - Καματερό)

Μοιράσου την σελίδα