Με Επιτυχία Ολοκληρώθηκαν τα "Βουρβάχεια 2012"

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ «ΒΟΥΡΒΑΧΕΙΑ 2012»
 
Από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας.
 
 
          Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις  για τα
«Βουρβάχεια» 2012» το Σάββατο 28 & Κυριακή 29/1/2012. Oι εκδηλώσεις έγιναν με αφορμή την επέτειο της μάχης του Καματερού στις 27 Ιανουαρίου 1827 κατά των Τούρκων υπό τον Διονύσιο Βούρβαχη και τους 300 συντρόφους του.
Το γεγονός εορτάζεται κάθε χρόνο με λαμπρότητα από την τοπική κοινωνία της πόλης που τιμούν με τον τρόπο αυτό την ανδρεία και την Φιλοπατρία  των αγωνιστών, για την  πράξη τους αυτή που  παραπέμπει  σε σημασία στη μάχη των Θερμοπυλών.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου με τον Ποδηλατικό αγώνα με μεγάλη συμμετοχή παιδιών μέσα στο πάρκο «Αντώνη Τρίτση» παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Κινηματοθέατρο Μελίνα όπου ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας μαζί με τους Συλλόγους Πελοποννησίων, Κρητών, Ηπειρωτών, Ποντίων της Δημοτικής Κοινότητας Καματερού και το Σύλλογο Ναξιωτών της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Αναργύρων παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς σε μια κατάμεστη αίθουσα.   
          Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στη πλατεία Ηρώων έγινε Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από επισήμους και φορείς της πόλης μας και στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα δρόμου θυσίας με μεγάλη συμμετοχή Αθλητών.
          Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στο Κινηματοθέατρο Μελίνα  Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού χαιρέτησε την εκδήλωση αναφερόμενος στα τότε γεγονότα αλλά και την σημερινή δύσκολη κατάσταση του τόπου μας . Στη συνέχεια  εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός από την κα Έλλη Παϊσοπούλου, Φιλόλογο ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα   μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία  του ΚΑΠΗ της Δημοτικής Κοινότητας Καματερού και τα Ωδεία των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίων Αναργύρων – Καματερού καθώς και  χορευτική παρουσίαση από τον Λαογραφικό Παραδοσιακό Σύλλογο ΄΄Γιορντάνι΄΄ Η βραδιά έκλεισε με τις βραβεύσεις – Απονομές όλων όσων διακρίθηκαν στον Ποδηλατικό Αγώνα στους αγώνες δρόμου - Θυσίας στην έκθεση ζωγραφικής καθώς και όσων συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων
          Το Σάββατο και την Κυριακή στο χώρο του ΄΄Μελίνα΄΄ παρουσιάστηκε έκθεση ζωγραφικής μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Πόλης μας με θέμα τη μάχη του Καματερού, καθώς επίσης και Έκθεση κειμηλίων και τοπικών λαογραφικών στοιχείων υπο την ευθύνη του παραδοσιακού και λαογραφικού Συλλόγου ΄΄Γιορντάνι΄΄ που μαζί με το Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Καματερού (ΓΑΣΚ) είχαν σημαντική προσφορά στην διοργάνωση.
 Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους : Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Νίκος Σαράντης, Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού τομέα κ. Κων/νος Παπαντωνίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού  Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού κ. Ιωαν. Κουτελιέρης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κων/νος Μαρίνης, Σωτήρης Καμαρινόπουλος, Ζήσης Πότσης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.Ιωαν. Ρέππας, κ. Παν. Σταφυλάς , κ. Ιωαν. Ζαζόπουλος, κα Μαρία Παπαναγιωτάκη εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αλέξ. Σαμόλης, ο πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» κ. Ζωναράς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης  Εθελοντών Αττικής κ.α.
 
 
 
 
 

Μοιράσου την σελίδα