ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ - ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

   7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αφιερωμένη στην Κατάθλιψη


 Νίκος Σαράντης, Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού: «Ενας από τους βασικούς άξονες προαγωγής υγείας αποτελεί η διασφάλιση της ψυχικής υγείας των πολιτών . Προς αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε ν'ακολουθούμε τις αρχές του Π.Ο.Υ  και να υλοποιούμε καινοτόμες δράσεις πρόληψης ψυχικών νοσημάτων ».

Η φετινή παγκόσμια ημέρα υγείας, στις 7 Απριλίου είναι αφιερωμένη στην κατάθλιψη και το σχετικό μήνυμα είναι «Ας μιλήσουμε» (Let's Talk).
Συνολικά περίπου 322 εκ. άνθρωποι διαγνώστηκαν με κλινική κατάθλιψη το 2015, σημειώνοντας μια αύξηση που αγγίζει το 18,4% μέσα στα τελευταία 10 χρόνια.
Ο Π.Ο.Υ μάλιστα ανέλυσε και τον οικονομικό αντίκτυπο της ασθένειας που φθάνει το δυσθεώρητο ποσό του 1 τρισεκατομμύριο δολαρίων ετησίως και οφείλεται στην πτώση της παραγωγικότητας, λόγω των συνεπειών της νόσου στους εργαζόμενους, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους.
Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ως πιστοποιημένο Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας του Π.Ο.Υ. και μέλος του Δικτύου των Εθνικών Δικτύων Υγιών Πόλεων, ξεκινάει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αφιερωμένη στην Κατάθλιψη το πιλοτικό πρόγραμμα για την έγκαιρη διάγνωσή της με τη συμμετοχή των ΚΕΠ Υγείας 5 Δήμων-μελών του Δικτύου: Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Ωρωπού και Πυλαίας-Χορτιάτη.
Τα ΚΕΠ Υγείας του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, συμπεριέλαβαν στα 7 νοσήματα που υπήρχαν, τη νόσο της Κατάθλιψης ως 8ο νόσημα με τη χορήγηση εγκυροποιημένου ερωτηματολογίου, ειδικά για τον Ελληνικό πληθυσμό, το οποίο θα μπορούν να συμπληρώνουν οι δημότες που θα προσέρχονται στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου τους και θα λαμβάνουν άμεσα ενημέρωση για την παρουσία ή μη συμπτωμάτων κατάθλιψης κατά την τρέχουσα περίοδο. Στις περιπτώσεις που θα επιβεβαιώνεται παρουσία συμπτωμάτων κατάθλιψης από το τελικό αποτέλεσμα, ο δημότης θα παραπέμπεται σε εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Η προαγωγή υγείας αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτκής που υλοποιούμε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού, θέτοντας το επίκεντρο στον πολίτη και κυρίως στις ειδικές κοινωνικές ομάδες.

Μοιράσου την σελίδα