ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS +

Την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής συμμετείχαν στη 2η διακρατική συνάντηση εργασίας στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus + «Abilities on the move" στη Βενετία. Στόχος του προγράμματος είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σχετικά με την απασχολησιμότητα των ατόμων με αναπηρία και ειδικότερα των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, η ανάδειξη των προβλημάτων, η ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειρίων από τους επαγγελματίες δομών ψυχικής υγείας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγινε ενημέρωση για τη νομοθεσία, τις δομές επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με ψυχικές και νοητικές διαταραχές που υπάρχουν στην Ιταλία. Στη συνέχεια οι εκπροσώποι των ευρωπαϊκών φορέων παρουσιάσαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους στον τομέα αυτό. Από τον Δήμο μας τα στελέχη της Κοινωνικής υπηρεσίας Οικονομοπούλου Αγγελική, Διευθύντρια και Κεντεποζιδου Αναστασία, κοινωνιολόγος και Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων παρουσίασαν τα προγράμματα πρόληψης, παρέμβασης και αποταστασης ψυχικής υγειας που υλοποιούνται στην πόλη μας.

Συντονιστής του προγράμματος είναι η περιφέρεια της Val- de - Marne της Γαλλίας, ενώ ως εταίροι συμμετέχουν φορείς από τη Γαλλία (Πανεπιστήμιο UPEC), Ιταλία (Veneto Lavoro), Κροατία ( Bubamara), το Δίκτυο ΕNSA από τις Βρυξέλλες και ο Δήμος Αγίων Αναργυρων Καματερού εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Μεσα από τέτοιες δράσεις αναδεικνύονται τόσο τα προβλήματα όσο και οι καλές πρακτικές στο χώρο της ψυχικής υγείας και αποτελούν το έναυσμα για την ευαισθητοποίηση και αλλαγή στάσεων , αντιλήψεων και πρακτικών στον ιδιαίτερο αυτό τομέα. Επιπλέον μεσα από τετοιες πρωτοβουλιες προάγεται η χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς συνύπαρξη και μετατρέπονται οι δυσκολιες "disabilities" σε ικανοτητες « Abilities" δίνοντας τις ίδιες ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση σε Όλους!

Μοιράσου την σελίδα