ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

Φίλοι μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί,

Οι ανάγκες της πόλης μας για νέα σχολικά κτίρια και αναβάθμιση των υπαρχόντων είναι μεγάλες. Οι δυνατότητες του Δήμου φτάνουν μέχρι τις συντηρήσεις από την φυσική φθορά χρήσης των εγκαταστάσεων (βαψίματα περιφράξεις, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, υαλοπίνακες κλπ). Η ενίσχυση όμως της σχολικής στέγης είναι αρμοδιότητα της κεντρικής εξουσίας και συγκεκριμένα του οργανισμού Κτηριακές Υποδομές.

Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς συναντήσεις με την Διοίκηση της ΚτΥπ και τα εξίσου συνεχή έγγραφα με τα αιτήματα μας, σε κανένα πρόβλημα δεν έχει δοθεί λύση. Στις διεκδικήσεις μας αντιμετωπίζουμε αδράνεια έως και αδιαφορία. Ενώ οι ανάγκες κάθε χρόνο οξύνονται.

Ζητάμε να λυθούν τώρα όλα τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία του Δήμου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι διεκδικούμε από την ΚτΥπ την ανέγερση κτιρίων για το 12ο Νηπιαγωγείο Καματερού, το 7ο Νηπιαγωγείο Καματερού, το 5-10ο Νηπιαγωγείο Καματερού, το 9ο Δημοτικό Καματερού, νέο ιδιόκτητο κτίριο για το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίων Αναργύρων που τώρα συστεγάζονται με άλλα σχολεία, την γενική επισκευή του γυμναστηρίου του 1ου Λυκείου Καματερού, λύση για τη στέγαση του 13ου και 14ου Νηπιαγωγείου Καματερού που ιδρύονται.

Επίσης, να γίνει τώρα αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία και να παρθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Για την αδράνεια της κεντρικής κυβέρνησης μπροστά στις κτιριακές ανάγκες της εκπαίδευσης φταίει και η γραφειοκρατία, φταίνε και οι πολιτικές λιτότητας. Σίγουρα δεν φταίνε οι μαθητές και οι οικογένειες της πόλης και σαν Δήμος, μαζί με τους Γονείς και Κηδεμόνες, τους εκπαιδευτικούς και κάθε κάτοικο της πόλης διεκδικούμε λύσεις με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Σας καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΚτΥπ, Φαβιέρου 30, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί.

Ο Δήμος θα διαθέσει δυο λεωφορεία για την μετακίνηση προς την συγκέντρωση, που θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί από το Δημαρχείο και από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού.

 

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

 

 

Share this post