Επίσκεψη στο νέο Μουσείο Γουλανδρή

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α΄ ΚΑΠΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

Με το πρόγραμμα «Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο»

Στα πλαίσια των προγραμμάτων  Δια Βίου Μάθησης, την Παρασκευή  31 Ιανουαρίου   2020 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων  (συνολικά 30 μέλη) επισκέφτηκαν το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή, αξιοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα «Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο».

Στόχος του προγράμματος είναι  η εξοικείωση των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων, με τον κόσμο της μοντέρνας τέχνης, η καλλιέργεια της φαντασίας, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η ενθάρρυνση για κοινωνικοποίηση και ομαδικότητα. Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι είναι η μοναδική δράση που εντάσσει και συμπεριλαμβάνει ανθρώπους με ήπια διαταραχή γνωστικών λειτουργιών, δηλαδή, με αρχικές ενδείξεις άνοιας.

Με σημείο εκκίνησης τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή και μέσα από μία διαδικασία που θύμιζε  παιχνίδι, η δράση ενθάρρυνε τα μέλη μας  να δουν με ένα τρόπο βιωματικό, μέσα από τις προσωπικές τους αναμνήσεις και βιώματα, την μοντέρνα τέχνη και να  αποκτήσουν πρόσβαση σε μία νέα ερμηνεία των έργων και των δημιουργών τους. Ένα πραγματικά αξιόλογο πρόγραμμα που εντυπωσίασε τα μέλη του Α΄ ΚΑΠΗ. Θα ακολουθήσει άλλη μια επίσκεψη 15 μελών στις 6 Μαρτίου.

Η μεταφορά των μελών γίνεται   δωρεάν  με πούλμαν του Δήμου μας.

Μοιράσου την σελίδα