Απολύμανση σε όλους τους δημόσιους χώρους

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού συνεχίζει τις απολυμάνσεις με γνώμονα το κοινό καλό. Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης και τον επανεφοδιασμό απολυμαντικών στα σχολεία του Δήμου συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου η απολύμανση στους παιδικούς σταθμούς του Καματερού και θα ακολουθήσει στα ΚΑΠΗ και στα ΚΕΠ, στα γήπεδα και στα κολυμβητήρια και στους χώρους των υπηρεσιών του Δήμου τις επόμενες ημέρες. 

 

Από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες τα ΚΑΠΗ του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά μετά τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για προληπτικά μέτρα διασποράς του κορονοϊού.

 

Οι υπηρεσίες του Δήμου ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχουν προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση κάθε ανάγκης που θα προκύψει.

Υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες στο πλαίσιο ατομικής υγιεινής στα σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και σε δημόσιους χώρους.

 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και τους αρμόδιους φορείς ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες των κατοίκων.

 

Στον Δήμο μας δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού. Το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων έκλεισε με απόφαση του υπουργείου Παιδείας για προληπτικούς λόγους στο πλαίσιο ιχνηλάτησης του ΕΟΔΥ.

 

Όποιος παρατηρεί ύποπτα συμπτώματα ή έρχεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού έρχεται σε επικοινωνία με την έκτακτη γραμμή του ΕΟΔΥ και το υπουργείο Παιδείας.

 

Ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η αποφυγή των περιττών μετακινήσεων σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

 

Συνίσταται η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορονοϊού, με έμφαση στα ακόλουθα για τις ευπαθείς ομάδες:

 

Να αποφεύγουν επαφές με άτομα με συμπτωματολογία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος.

 

Να αποφεύγουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια, ιδιαίτερα σε περιοχές ή χώρες με επιβεβαιωμένη μετάδοση του ιού στην κοινότητα

 

Να εφαρμόζουν την υγιεινή των χεριών και να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα)

 

Να συμμορφώνονται στη χρόνια φαρμακευτική αγωγή που ενδεχομένως λαμβάνουν και στις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών

 

Να αποφεύγουν χώρους συγχρωτισμού, κοινωνικών συναναστροφών μαζικού χαρακτήρα και εκδηλώσεων

 

Να επικοινωνούν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος και να επιμένουν σε ιατρική αξιολόγηση

 

Να αποφεύγουν επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς

 

Να αποφεύγουν επισκέψεις σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο

 

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στην έκτακτη γραμμή του ΕΟΔΥ 1135.

 

 

 

Share this post