ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑμεΑ «ΤΥΡΤΑΙΟΣ»

Σε εκδήλωση του Νομαρχιακού Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες «Τυρταίος» στην περιοχή του Ιλίου παραβρέθηκε το πρωί της τρίτης 29 Απριλίου ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του δημαρχείου του Ιλίου παρόντος του δημάρχου Νίκου Ζενέτου, με αφορμή την παρουσίαση του κόμικ «Ήφαιστος, η αρχή του δρόμου», η δημιουργία του οποίου εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου «PEDIA: Ισότητα Συμμετοχής για την Ανάπτυξη Ικανότητας Ένταξης» και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα αναπηρίας.

Κατά τη διάρκειά της συνάντησης παρουσιάστηκαν  τα αποτελέσματα του σχεδίου PEDIA το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο του 2013 και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2014 και που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης.

Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στα θέματα αναπηρίας σε νέους και στον τρόπο ένταξης και δραστηριοποίησής τους στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τις περιπέτειες του ήρωα «Ήφαιστου» αναβίωσε η θεατρική ομάδα ΑμΕΑ «Ομάδα Εκτός δρόμου» διαβάζοντας αποσπάσματα από το κόμικ, το οποίο μοιράστηκε στους περίπου 200 παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση έκλεισε με διάλογο με το κοινό.

Μοιράσου την σελίδα