ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ

Το πόσο προηγμένη είναι μια κοινωνία φαίνεται και από τη θέση που δίνει στα μισά της μέλη, τις γυναίκες.

Οι γυναίκες των προηγούμενων αιώνων βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν την ισότητα, τις ελευθερίες τους και το δικαίωμα της ψήφου τους.

Και τα κατάφεραν.

Το ότι η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε  μετά τις επιτυχίες του φεμινιστικού κινήματος ως «Ημέρα της Γυναίκας»,  δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να  αποτελεί ημέρα για προβληματισμό πάνω στη θέση της και στους ρόλους της, ιδιαίτερα σε μια εποχή παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Τα ποσοστά της γυναικείας ανεργίας που εκτοξεύονται προς τα πάνω, η συνεχής άνιση μισθολογική και γενικότερη μεταχείριση στον εργασιακό στίβο, τα συνεχιζόμενα προβλήματα των  γυναικών για ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινά, η ανάγκη για την κάλυψη των κενών στο θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης της εργαζόμενης μητέρας και συζύγου, είναι θέματα που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα και που πρέπει να αντιμετωπιστούν με απόλυτη σοβαρότητα στην πατρίδα μας.

Σε άλλες χώρες του πλανήτη που δυστυχώς είναι αρκετές τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα. Εκεί οι  ανάγκες των γυναικών αφορούν τα στοιχειώδη δικαιώματα τους, όπως τη μόρφωση, την τροφή, την επιβίωση και πολλές φορές ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, αφού στον 21ο αιώνα, εξακολουθούν να είναι οι πρώτες που  πέφτουν  τραγικά θύματα κάθε μορφής βίας  και  προέλευσης.

Ενώνουμε λοιπόν τη φωνή μας με όλες τις γυναίκες που διεκδικούν τα πλήρη δικαιώματά τους και συνεχίζουμε, όπως κάθε μέρα, να στηρίζουμε έμπρακτα τις προσπάθειές τους. 

Μοιράσου την σελίδα