ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Δ.Α.

Επιταχύνεται η πληρωμή των ληξιπρόθεσμών οφειλών των Δήμων.

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου στις 2 το μεσημέρι, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, ενημερωτική συνάντηση των Δημάρχων της Αττικής με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.  Ευρυπίδη Στυλιανίδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο Υπουργείων. Θέμα της συνάντησης ήταν η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων.

Είχε προηγηθεί, την Τρίτη 16 Απριλίου, συνάντηση του Προεδρείου της ΠΕΔ Αττικής με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, τέθηκε και το αίτημα επιτάχυνσης των διαδικασιών πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα, όπως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών,  και διοργανώθηκε η ενημερωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά προβλήματα που ανακύπτουν στη διαδικασία.

Όπως ενημέρωσαν οι 2 Υπουργοί, η διαδικασία χρηματοδότησης των Δήμων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς, ενώ επίσης τον τρέχοντα μήνα Απρίλιο έχουν επιταχυνθεί και οι διαδικασίες της τελικής πληρωμής των οφειλών στους δικαιούχους.

Η πρόβλεψη του Υπουργείου Οικονομικών είναι να χρηματοδοτηθούν συνολικά φέτος οι Δήμοι της χώρας με 997 εκατομμύρια Ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Στη σημερινή συνάντηση ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης και ο Γεν. Γραμματέας Νίκος Χιωτάκης ζήτησαν από τα συναρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπιστούν προβλήματα που καθυστερούν τη διαδικασία και αφορούν τη χρονική σειρά πληρωμής των οφειλών και επίσης να εξοφληθούν και οι οφειλές των Νομικών Προσώπων των Δήμων.

Η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων θα τροφοδοτήσει με χρήμα την τοπική αγορά και την τοπική οικονομία κάθε Δήμου και θα δώσει έτσι μεγάλη ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δοκιμάζονται στις συνθήκες της κρίσης.

 

Μοιράσου την σελίδα