37 ΑΤΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΔΥΣΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑ

στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού
 
Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Ιατρικών Εργαστηρίων IATRICA οργάνωσε «Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου Δυσλιπιδαιμίας», υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Στον προληπτικό έλεγχο Δυσλιπιδαιμίαςσυμμετείχαν 37 άνδρες και γυναίκες του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Στόχος της καμπάνιας ήταν αφενός η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κίνδυνο για την υγεία που αντιπροσωπεύουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους και αφετέρου ο δωρεάν έλεγχος μέσω αιματολογικής εξέτασης όλων των ανασφάλιστων, ανέργων και απόρων άνω των 30 ετών.
Ο δυσλιπιδαιμικός έλεγχος περιλάμβανε τη μέτρηση στο αίμα της ολικής χοληστερόλης, της HDL χοληστερόλης, LDL χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων καθώς και του αθηρωματικού δείκτη και έγινε δωρεάν στους συμμετέχοντες, κατόπιν ραντεβού με τα συμβεβλημένα ιατρεία του Δικτύου IATRICA.
 
 

Μοιράσου την σελίδα