Με συμμετοχή όλων των εθνοτοπικών συλλόγων έγινε και φέτος η "Γιορτή Παράδοσης"

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η «ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»
 
 
Ένα διήμερο γεμάτο παράδοση διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού που πραγματοποιήθηκε στις 6 &7 Οκτωβρίου στο κινηματοθέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» στον Άτταλο της Δημοτικής Κοινότητας Καματερού.
 Σε ένα υπέροχο μωσαϊκό από μουσική και χορό, ζωντάνεψαν «οι μικρές πατρίδες» των ανθρώπων της πόλης, αναδεικνύοντας έθιμα, ήθη και πολιτιστικές παραδόσεις που φανερώνουν το στενό ψυχικό δεσμό τους με τους τόπους καταγωγής τους.
Η εκδήλωση αυτή, που έχει γίνει πλέον θεσμός, διοργανώθηκε και φέτος με τη συμμετοχή όλων των εθνικοτοπικών Συλλόγων του Δήμου μας. Οι Σύλλογοι ενεργά κομμάτια της κοινωνίας, ακούραστα και δημιουργικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και όλοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα αντάμωμα χαράς, όπου καθένας τους παρουσίασε τους χορούς και τα έθιμα του τόπου του.
Πήραν μέρος οι σύλλογοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού : Σύλλογος Κρητών Καματερού «Το Αρκάδι», ο Παραδοσιακός Λαογραφικός Σύλλογος   Καματερού «Το Γιορντάνι», ο Σύλλογος Ηπειρωτών Δημοτικής Κοινότητας Καματερού, ο Σύλλογος Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων, τρία Χορευτικά του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Καματερού «Ο Γέρος του Μοριά», Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς», Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων «Ο Πύρρος» και η Ένωση Κρητών Αγίων Αναργύρων.
Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν οι «Γλεντιστάδες» του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» που παρουσίασαν χορούς και τραγούδια του νησιού τους.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης χαιρέτησε την εκδήλωση επισημαίνοντας τον ενεργό ρόλο των εθνικοτοπικών συλλόγων στο Δήμο και τη συμβολή τους στη διάδοση, τη διάσωση και τη μεταλαμπάδευση στους νέους, της τόσο πλούσιας λαϊκής παράδοσης της χώρας μας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγίων Αναργύρων - Καματερού  και έδωσαν το ποιο θερμό τους χειροκρότημα στα συγκροτήματα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 μ.μ.
ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΟΡΦΕΑΣ» - ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΤΤΑΛΟΣ
 
 
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, διοργανώνει διήμερη γιορτή για την παράδοση, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ώρα 7.00 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Ορφέας», πάρκο Ειρήνης – Άτταλος.
Στην γιορτή θα συμμετέχουν και θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια από τον τόπο τους, οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και οι «Γλεντιστάδες» του συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση».
 
 
 
 

Μοιράσου την σελίδα