Ελεύθερο Δημοτικό Πανεπιστήμιο Αγίων Αναργύρων Καματερού

...

x

 

...

...

x

x

Το Ελεύθερο Δημοτικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Αγίων Αναργύρων Καματερού εκπληρώνει την καθολική δέσμευση για διαρκή και έγκριτη επιστημονική ενημέρωση των πολιτών.

Στη νέα εποχή η δια βίου μάθηση έχει αποκτήσει διαφορετικό νόημα, περιεχόμενο και αναγκαιότητα. Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας της δομής αυτής επιθυμεί να δώσει την ευκαιρία σε κάθε πολίτη να διευρύνει την παιδεία του με νέα φιλοσοφία, με μια στροφή σε νέες κατευθύνσεις και γνωστικούς ορίζοντες. 

Όραμα και στόχος είναι αρχικά να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο, πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να επεκτείνει τους ορίζοντες της σκέψης του και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα με θεματικούς κύκλους ημερίδων, διαλέξεων, καθώς και συνεδρίων με επίκαιρα όσο και διαχρονικά θέματα και ζητήματα.

Η διοργάνωση διαλέξεων εντάσσεται στα πλαίσια της δια βίου μάθησης και στοχεύει στη διαρκή επιμόρφωση του απλού πολίτη με παροχή ποιοτικής και έγκυρης γνώσης.

Κάθε δημότης μπορεί να συμμετέχει στα μαθήματα που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Διαλέξεων όπως:  παιδεία, ψυχολογία, κοινωνιολογία, οικονομία, πολιτισμός, περιβάλλον, ιστορία, λαογραφία, δημόσιες και διεθνείς σχέσεις, φιλοσοφία, λογοτεχνία, υγεία κ.α

Η Επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από έγκριτους πρυτάνεις, εξαίρετους πανεπιστημιακούς καθηγητές ή διδάκτορες ερευνητές και έχει την εποπτεία της σύνταξης των προγραμμάτων σπουδών και της επιλογής των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ανιδιοτελώς θα προσφέρουν τις γνώσεις τους στους εγγεγραμμένους.

Από τις διαλέξεις, τις συνομιλίες και τις συχνές ανταλλαγές απόψεων και ιδεών θεωρούμε ότι θα αναδειχτούν σημαντικά θέματα και ζητήματα για τους πολίτες, οι οποίοι με το Ελεύθερο  Δημοτικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αγίων Αναργύρων Καματερού θα μπορούν να εμπλουτίσουν τα ενδιαφέροντά τους και να έρθουν σε επαφή με ποικίλα γνωστικά πεδία. Έτσι η δια βίου μάθηση μπορεί να αποκτήσει ουσία, υφή και να γίνει ένα ουσιαστικό εργαλείο στη ζωή όλων.

Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις

  1. Χρειάζεται να παρακολουθώ τα μαθήματα;

Ναι, τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης και ηλεκτρονικά και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.

  2. Πώς γίνεται η επιλογή των μαθητών;

Η επιλογή γίνεται με σειρά προτεραιότητας γι'αυτό καλό θα είναι ο ενδιαφερόμενος να κάνει την αίτησή του έγκαιρα.(Εάν έχει γίνει ήδη εγγραφή ΔΕΝ απαιτείται επανεγγραφή).

  3.Θα λάβω κάποιο πτυχίο;

Θα λάβεις βεβαίωση παρακολούθησης και συμμετοχής από το Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού.

  4.Επιβαρύνομαι με κάποιο ποσό;

Όχι, η συμμετοχή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

  5.Θα δώσω κάποιες εξετάσεις στο τέλος;

Όχι, δεν  προβλέπονται εξετάσεις για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Διαλέξεων.

  6.Είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση όλων των Θεματικών Ενοτήτων;

Ναι, η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.

Επικοινωνία


Πληροφορίες ΕΔΑΠ
Τηλέφωνο: 2132023656 - 213 2023657
Email: edap@agankam.gov.gr

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 2023-2024

 

Μοιράσου την σελίδα