ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού ξεκινάει καμπάνια ευαισθητοποίησης κατά της ρητορικής μίσους την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη. Η έναρξη της καμπάνιας ευαισθητοποίησης θα γίνει με την προβολή βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο κάνουν δηλώσεις εκπρόσωποι του Δήμου, φορέων για το Ασφαλές Διαδίκτυο, εκπρόσωποι μεταναστών και εξειδικευμένων φορέων. Δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της καμπάνιας είναι : η διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου κύκλου δράσεων ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και το ασφαλές διαδίκτυο που διενεργεί ο Δήμος μας και θ' απευθύνεται σε ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι επαγγελματίες κοινωνικοί επιστήμονες και οι ηλικιωμένοι. Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η ανάπτυξη και η διάδοση θετικών μηνυμάτων ενάντια στη διαδικτυακή ρητορική μίσους κατά των μεταναστών και προσφύγων.

Η Καμπάνια Ευαισθητοποίησης κατά της ρητορικής μίσους εντάσσεται στις ευρύτερες δράσεις του έργου με τίτλο "Συμμαχία Θετικών Αγγελιοφόρων για την καταπολέμηση της διαδικτυακής Ρητορικής του Μίσους", του ευρωπαϊκού προγράμματος JUSTICE”.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Γραφείο Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής: Κεντεποζίδου Αναστασία τηλ. 213 2039938, koinoniki@agankam.gov.gr και στο facebook : Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού Ρητορική Μίσους

 

Μοιράσου την σελίδα