Παρουσίαση του βιβλίου «Εσύ να με λες Ηγερία» της Χρύσας Χρονοπούλου-Πανταζή τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 στο «Μαρία Έλενα»

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 στις 19.00 το απόγευμα θα γίνει στο κινηματοθέατρο Μαρία Έλενα η παρουσίαση του βιβλίου της έγκριτης φιλολόγου, συγγραφέως και Δρ. Φιλοσοφίας Χρύσας Χρονοπούλου-Πανταζή με τον τίτλο: «Εσύ να με λες Ηγερία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού-Αθλητισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού,

Η συγγραφέας στο βιβλίο της αναφέρεται στην ιστορία των δίδυμων αδελφών Ρώμου και Ρωμύλου και για το πώς ξεκίνησε το βασίλειο της Ρώμης από τον πρώτο βασιλιά Ρωμύλο, τον γιο ενός Θεού και μίας θνητής, αλλά και για το δεύτερο βασιλιά της Ρώμης, τον Νουμά, ο οποίος συμβουλευόταν τη νύμφη του νερού Ηγερία καθ’ εντολή του Δία και πλέκει αριστοτεχνικά την ερωτική τους ιστορία. Υφαίνει έτσι την ιστορία της που έχει από όλα, αίσθημα, σοφία, πνευματική αναζήτηση, εξουσία, ήττα, πίστη και προσευχή. Από όλα τα συστατικά δηλαδή που αποτελείται η ίδια η ζωή.

Αναφερόμενη σε ιστορικά πρόσωπα, που αγκαλιάστηκαν και από τη μυθολογία, η συγγραφέας άντλησε πληροφορίες από τα έργα του Πλουτάρχου «Βίοι Παράλληλοι: Θησέας και Ρωμύλος, Λυκούργος και Νουμάς», αλλά και από το έργο του Διονυσίου του Αλικαρνασσέα «Ρωμαϊκές αρχαιότητες», το έργο του Τίτου Λιβίου, την Αινειάδα του Βιργιλίου και το Ημερολόγιο του Οβιδίου.

Η κ. Χρονοπούλου-Πανταζή αφηγείται το ιστορικό μυθιστόρημά της με τη γνώση και την εμπειρία των δεκάδων ετών που διδάσκει σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας. Γέννημα θρέμμα των Αγίων Αναργύρων, δίδαξε παράλληλα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά υπήρξε και επιστημονική συνεργάτης στην Α’ έδρα των Παιδαγωγικών. Έχει ακόμα δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και έχει εκδώσει έντεκα βιβλία. Από το 2009 διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο.

Μοιράσου την σελίδα