Αντιπροσωπεία Ευρωπαίων Δημάρχων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού για το πρόγραμμα Active EU Citizens Think Global Act Local

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού στις 08 και 09 Νοεμβρίου 2022 η διεθνής συνάντηση εργασίας της δράσης «Active EU Citizens: Think Global Act Local» η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV)».

Στη συνάντηση συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι πόλεων από τις ακόλουθες χώρες: Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Ισπανία, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρο Τσίρμπα.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας καλωσόρισε τους Ευρωπαίους Δημάρχους στην πόλη, συγχαίροντάς τους για την εποικοδομητική συνεργασία μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η ενίσχυση του συμμετοχικότητας των πολιτών στις δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών ως προς την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των κατοίκων και τη μετάδοση του αισθήματος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης ξεκίνησε με καλωσόρισμα της αντιπροσωπείας από τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρο Τσίρμπα και από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Αθλητισμού Ηλία Αποστόλου.

Στη συνέχεια, η Ομάδα Έργου του Δήμου, αποτελούμενη από την Κατερίνα Κωστή, Δντρια Πολιτισμού-Αθλητισμού, Ιωάννα Μπίσιλα, Προϊσ/νη Αθλητισμού, Μαρίζα Κιουτσούκη, Προϊσ/νη Πολιτισμού και Ιωάννα Λεγάκη, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, παρουσίασε μια σειρά από καλές πρακτικές της Δνσης Πολιτισμού-Αθλητισμού με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου.

Ακόμα, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και παρακολούθησε τη δράση «Η Τέχνη πάει Σχολείο» η οποία ήταν σε εξέλιξη και η οποία έχει σκοπό την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για τις δράσεις του Τμήματος Πολιτισμού και τα μαθήματα που πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου ΑΑΚ. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Γυμναστήριο όπου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν αγώνα μπάσκετ ΑμεΑ με την Ομάδα “ΑΤΛΑΣ” και είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και οι ίδιοι στο παιχνίδι αυτό.


Τη δεύτερη μέρα του workshop, οι συμμετέχοντες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος, συνεργάστηκαν στην ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου της δράσης, με βάση το οποίο θα διεξαχθεί έρευνα που αφορά το επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στις δράσεις της ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους τρόπους ενίσχυσης αυτής. Ακολούθησε επίσκεψη στην “Ελιά του Πεισίστρατου” και ενημέρωση για την ιστορία και το ρόλο που διαδραματίζει η Ελιά στη ζωή της πόλης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο τοπικό Λαογραφικό Μουσείο “Το Γιορντάνι” όπου παρουσιάζονται εκθέματα τα οποία αποτυπώνουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης, διαχρονικά.


Με τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκές δράσεις, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού ενισχύει  περισσότερο το εξωστρεφές προφίλ του και αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, ότι μέσω καινοτόμων ευρωπαϊκών πρακτικών επιτυγχάνεται η βελτίωση της ζωής των πολιτών και η πολυδιάστατη ανάπτυξη της κοινωνίας.   

 

 

Μοιράσου την σελίδα