Απρίλιος 2026

Αυτοψία και συνάντηση εργασίας για την αποκατάσταση πεζογέφυρας

...

Array
(
    [articleid] => 12854
    [id] => 6775
    [author] => 15
    [pagetype] => normal
    [category] => 1
    [timestamp] => 1776978000
    [show_date] => Y
    [last_update] => 1777037085
    [event_date] => 
    [status] => A
    [show_order] => 0
    [show_categories] => Y
    [onslider] => 0
    [article_tags] => Συμβαίνει Τώρα
    [filename] => 
    [image_path] => assets/images/pages/page_12854
    [image_carousel] => pages/page_12854
    [visible] => 1
    [article_id] => 12854
    [article_title] => Αυτοψία και συνάντηση εργασίας για την αποκατάσταση πεζογέφυρας
    [article_subtitle] => 
    [article_category] => 
    [article_banner] => IMG_5448.jpg
    [article_image] => IMG_5448.jpg
    [short_description] =>  
    [long_description] => 

Με στόχο την άμεση αποκατάσταση και επαναλειτουργία της πεζογέφυρας που συνδέει τους Αγίους Αναργύρους με τη Νέα Φιλαδέλφεια, πραγματοποιήθηκε αυτοψία και συνάντηση εργασίας παρουσία του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρου Τσίρμπα και του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Γιάννη Τομπούλογλου, με τη συνδρομή υψηλόβαθμων στελεχών του Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν αναλάβει την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η πεζογέφυρα αποτελεί ένα σημαντικό σημείο καθημερινής διέλευσης για εκατοντάδες πολίτες, διευκολύνοντας την ασφαλή μετακίνηση πεζών μεταξύ των δύο όμορων Δήμων. Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, εξετάστηκαν οι τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας της γέφυρας.

Οι δύο Δήμαρχοι υπογράμμισαν τη σημασία της διαδημοτικής συνεργασίας και της αξιοποίησης κάθε διαθέσιμου μέσου για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ευχαριστώντας παράλληλα τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά για την καθοριστική συμβολή και τη στήριξή τους στην υλοποίηση ενός έργου ουσίας για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των κατοίκων.

Η αποκατάσταση της πεζογέφυρας αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση υποδομής, που ενισχύει τη συνδεσιμότητα, την προσβασιμότητα και την ποιότητα ζωής στις τοπικές κοινωνίες των δύο Δήμων.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο Μάιο.

[custom_css] => [seo_url] => αυτοψία-και-συνάντηση-εργασίας-για-την-αποκατάσταση-πεζογέφυρας [lang_code] => el [article_banner_4print] => assets/images/pages/page_12854/IMG_5448.jpg [article_image_4print] => assets/images/pages/page_12854/IMG_5448.jpg )

Μια δράση αφιερωμένη στο παιδικό βιβλίο από το 1ο ΚΔΑΠ Καματερού

...

Array
(
    [articleid] => 12848
    [id] => 6769
    [author] => 15
    [pagetype] => normal
    [category] => 1
    [timestamp] => 1776978000
    [show_date] => Y
    [last_update] => 1777024856
    [event_date] => 
    [status] => A
    [show_order] => 0
    [show_categories] => Y
    [onslider] => 0
    [article_tags] => Συμβαίνει Τώρα
    [filename] => 
    [image_path] => assets/images/pages/page_12848
    [image_carousel] => pages/page_12848
    [visible] => 1
    [article_id] => 12848
    [article_title] =>  Μια δράση αφιερωμένη στο παιδικό βιβλίο από το 1ο ΚΔΑΠ Καματερού
    [article_subtitle] => 
    [article_category] => 
    [article_banner] => IMG_20260402_191641.jpg
    [article_image] => IMG_20260402_191641.jpg
    [short_description] =>  
    [long_description] => 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, το ΚΔΑΠ μας διοργάνωσε μια ξεχωριστή δράση με τίτλο:
«Έκθεση βιβλίου στο ΚΔΑΠ μας»

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιεργαστούν βιβλία, να τα ξεφυλλίσουν και να ανακαλύψουν βασικά στοιχεία τους, όπως τον τίτλο, τον εκδότη και τον συγγραφέα.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία εξοικειώθηκαν με τη δομή και την αξία του βιβλίου ως πηγή γνώσης και ψυχαγωγίας.

Στο πλαίσιο της δράσης, διαβάσαμε αγαπημένα παραμύθια του Hans Christian Andersen, ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο της φαντασίας και των διαχρονικών ιστοριών.

Παράλληλα, τα παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικές δραστηριότητες, κατασκευάζοντας πασχαλινούς σελιδοδείκτες και μαθαίνοντας τη σωστή χρήση τους. Επιπλέον, κάθε παιδί δημιούργησε το δικό του φανταστικό εξώφυλλο, εκφράζοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του.

Σκοπός της δράσης ήταν να καλλιεργήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει το ενδιαφέρον τους στο παιδικό βιβλίο, ενισχύοντας τη δημιουργική σκέψη και τη φιλαναγνωσία.

Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθουσιώδης, αποδεικνύοντας ότι το βιβλίο παραμένει ένα πολύτιμο μέσο έμπνευσης και μάθησης.

Γιατί κάθε ιστορία αξίζει να ξεκινά… με μια κόκκινη κλωστή δεμένη!
 

[custom_css] => [seo_url] => -μια-δράση-αφιερωμένη-στο-παιδικό-βιβλίο-από-το-1ο-κδαπ-καματερού [lang_code] => el [article_banner_4print] => assets/images/pages/page_12848/IMG_20260402_191641.jpg [article_image_4print] => assets/images/pages/page_12848/IMG_20260402_191641.jpg )

2η Συνάντηση Εργασίας του Τοπικού Δικτύου για την Αντιμετώπιση Θερμικών Κρίσεων στο πλαίσιο του HEATSAFE

...

Array
(
    [articleid] => 12844
    [id] => 6765
    [author] => 15
    [pagetype] => normal
    [category] => 1
    [timestamp] => 1776891600
    [show_date] => Y
    [last_update] => 1776936511
    [event_date] => 
    [status] => A
    [show_order] => 0
    [show_categories] => Y
    [onslider] => 0
    [article_tags] => Συμβαίνει Τώρα
    [filename] => 
    [image_path] => assets/images/pages/page_12844
    [image_carousel] => pages/page_12844
    [visible] => 1
    [article_id] => 12844
    [article_title] => 2η Συνάντηση Εργασίας του Τοπικού Δικτύου για την Αντιμετώπιση Θερμικών Κρίσεων στο πλαίσιο του HEATSAFE
    [article_subtitle] => 
    [article_category] => 
    [article_banner] => IMG_7413.jpg
    [article_image] => IMG_7413.jpg
    [short_description] =>  
    [long_description] => 

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού (ΑΑΚ) συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλοHolistic EnvironmenTAl and Social Adaptation Framework for Extreme heat και ακρωνύμιο HEATSAFE, το οποίο έχει ενταχθεί με πλήρη χρηματοδότηση στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Euro-MED 2021-2027 (80%) και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (20%).

Αντικείμενο του έργου είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων ενάντια στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, και συγκεκριμένα, η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας ζέστης. Υλοποιείται από σύμπραξη 9 εταίρων (ευρωπαϊκοί δήμοι, πανεπιστήμια, οργανισμοί) από 5 ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία, Ιταλία). Συντονιστής του έργου είναι η Περιφέρεια της Μούρθια (Federation of Municipalities of the Region of Murcia). Η χρονική διάρκεια του έργου εκτείνεται σε 33 μήνες, και ειδικότερα, από 01/04/2025 έως 31/12/2027.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος, εκτός από τα τεχνικά έργα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου, βασικός πυλώνας στην υλοποίηση είναι η συμμετοχή των πολιτών και η ανάπτυξη νέων δομών διακυβέρνησης με πολυεπίπεδη και πολυτομεακή προσέγγιση. Ο Δήμος ΑΑΚ λειτουργώντας ως πιλότος καλών πρακτικών στην εφαρμογή πολιτικών δίκαιης ανθεκτικότητας, με την πρωτοβουλία αυτή, αναπτύσσει ένα περιβάλλον συμμετοχικό, δίκαιο και φιλικό για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομάδα Έργου, την Τρίτη 07/04/2026 προχώρησε στην πραγματοποίηση της 2ης Συνάντησης Εργασίας του Τοπικού Δικτύου για την Αντιμετώπιση Θερμικών Κρίσεων στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Υπηρεσιών του Δήμου, τοπικών φορέων, αιρετών και πολιτών. Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης του Δήμου όσον αφορά την τρωτότητα και την ετοιμότητά του για την αντιμετώπιση των φαινομένων ακραίας ζέστης.

Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με τους χάρτες τρωτότητας (vulnerable maps) του Δήμου, από την εκπρόσωπο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κα Χρυσάνθη Ευθυμίου. Οι χάρτες αυτοί, αποτελούν ένα καινοτόμο εργαλείο το οποίο παρουσιάζει το βαθμό έκθεσης, ευαισθησίας και την ικανότητα προσαρμογής της πόλης στα κύματα καύσωνα. Για το σχεδιασμό των χαρτών αυτών, η Ομάδα του ΕΚΠΑ έλαβε υπόψη μετεωρολογικά, κλιματικά, κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, δεδομένα αστικής γεωμετρίας και δόμησης, καθώς και αστικά χαρακτηριστικά του Δήμου ΑΑΚ. Στους χάρτες αυτούς, παρουσιάζονται οι περιοχές υψηλού κινδύνου όπου απαιτείται στοχευμένος σχεδιασμός για τη θωράκισή τους.    

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θέμα τα κλιματικά καταφύγια (climate shelters) τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μια λύση για την “ανακούφιση”, του πληθυσμού από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους οι οποίοι προσφέρουν προστασία από την ακραία ζέστη, κυρίως, στον ευάλωτο πληθυσμό δλδ ηλικιωμένους, παιδιά, οικονομικά ευάλωτους, άστεγους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας, κλπ. Ο Δήμος, στο πλαίσιο του έργου θα προβεί στο σχεδιασμό δικτύου κλιματικών καταφυγίων με συμμετοχική διαδικασία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή και τη διατύπωση προτάσεων των παρευρισκομένων ως προς τη διαμόρφωση του δικτύου κλιματικών καταφυγίων στο Δήμο και την ενημέρωση για τα επόμενα βήματα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του έργου:  https://heatsafe.interreg-euro-med.eu/

καθώς και την ιστοσελίδα του Δήμου:

https://agan.gov.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/heatsafe

 

 

[custom_css] => [seo_url] => 2η-συνάντηση-εργασίας-του-τοπικού-δικτύου-για-την-αντιμετώπιση-θερμικών-κρίσεων-στο-πλαίσιο-του-heatsafe [lang_code] => el [article_banner_4print] => assets/images/pages/page_12844/IMG_7413.jpg [article_image_4print] => assets/images/pages/page_12844/IMG_7413.jpg )

Υποδοχή ιερών λειψάνων του Οσίου Γερασίμου στον Ιερό Ναό Μυροφόρων και Νικοδήμου

...

Array
(
    [articleid] => 12841
    [id] => 6762
    [author] => 15
    [pagetype] => normal
    [category] => 1
    [timestamp] => 1776632400
    [show_date] => Y
    [last_update] => 1776690548
    [event_date] => 
    [status] => A
    [show_order] => 0
    [show_categories] => Y
    [onslider] => 0
    [article_tags] => Συμβαίνει Τώρα
    [filename] => 
    [image_path] => assets/images/pages/page_12841
    [image_carousel] => pages/page_12841
    [visible] => 1
    [article_id] => 12841
    [article_title] => Υποδοχή ιερών λειψάνων του Οσίου Γερασίμου στον Ιερό Ναό Μυροφόρων και Νικοδήμου
    [article_subtitle] => 
    [article_category] => 
    [article_banner] => IMG_7897.jpg
    [article_image] => IMG_7897.jpg
    [short_description] =>  
    [long_description] => 

Υποδεχθήκαμε την Κυριακή 19 Απριλίου στον Ιερό Ναό Μυροφόρων και Νικοδήμου τα ιερά λείψανα του Οσίου Γερασίμου, τα οποία κόμισε με σεβασμό και πνευματική αγάπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. κ. Αθηναγόρας.

Η παρουσία των ιερών λειψάνων αποτελεί για την πόλη μας ένα σπουδαίο πνευματικό γεγονός.

Ας είναι αυτή η ξεχωριστή ημέρα πηγή δύναμης, ενότητας και ελπίδας για όλους.

Χρόνια πολλά!

[custom_css] => [seo_url] => υποδοχή-ιερών-λειψάνων-του-οσίου-γερασίμου-στον-ιερό-ναό-μυροφόρων-και-νικοδήμου [lang_code] => el [article_banner_4print] => assets/images/pages/page_12841/IMG_7897.jpg [article_image_4print] => assets/images/pages/page_12841/IMG_7897.jpg )