«Έφτασε η ώρα μας για την Ευρώπη». Σε ποιο έργο συμμετέχει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

«TIME4EU: It’s our time, it’s time for Europe»

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού συμμετέχει στη δράση με τίτλο «TIME4EU: It’s our time, it’s time for Europe», το οποίο χρηματοδοτείται πλήρως από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Europe for Citizens” και υλοποιείται με τη συμμετοχή δήμων και φορέων από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Σλοβενία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία και Ουγγαρία).

Η δράση στοχεύει στην προσέλκυση νέων που διατρέχουν κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού, δείχνοντάς τους ότι τα προγράμματα της Ε.Ε. τους προσφέρουν μεγάλο εύρος ευκαιριών για προσωπική ανάπτυξη και κατάρτιση δεξιοτήτων με βάση την ψηφιοποίηση και τις προτεραιότητες της Πράσινης Συμφωνίας της Ε.Ε. Σκοπός της δράσης είναι να μετατρέψει τους νέους που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό σε ενεργά μέλη της κοινωνίας, εμπλέκοντάς τους σε μια πρόκληση που ονομάζεται «Δημιουργήστε τη δική σας Ευρώπη», μέσω δραστηριοτήτων όπως η αναζωογόνηση των αστικών χώρων μέσω της τέχνης, του πολιτισμού και της δημιουργικότητας.

Εκπρόσωπος από το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μισλάτα της Ισπανίας, 25 έως 28 Νοεμβρίου 2021. Στη συγκεκριμένη συνάντηση παρουσιάστηκε αναλυτικά το έργο, ο ρόλος  και οι αρμοδιότητες της κάθε συμμετέχουσας χώρας, συζητήθηκε εν συντομία το περιεχόμενο και οι προγραμματισμένες δράσεις των επερχόμενων συναντήσεων και παρουσιάστηκε η ιστοσελίδα του έργου. Επιπλέον, οργανώθηκε ένα workshop στο οποίο συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, τα διαθέσιμα μέσα που υπάρχουν, οι ευκαιρίες, καθώς και βιώσιμες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν.  

Μοιράσου την σελίδα