Έναρξη προγράμματος συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Έναρξη προγράμματος συμβουλευτικής παιδιών και εφήβων στο πλαίσιο του προγράμματος ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Ένα έργο με κοινωνικό πρόσημο που θα προσφέρει χείρα βοηθείας στις ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού ξεκίνησε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021. Η ημερίδα ενημέρωσης στους δημότες πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης πλησίον του νέου Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων. Το έργο αποκαλείται:  «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" )».

Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυνε  ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, ο οποίος τόνισε τη σημασία των δωρεάν υπηρεσιών Συμβουλευτικής παιδιών, εφήβων,  Οικογένειας, καθώς και υπηρεσιών Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Διατροφολογίας που παρέχει το πρόγραμμα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και που έρχονται να προστεθούν στις υφιστάμενες υπηρεσίες της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου.

«Πέρα από την πολιτική δέσμευση ως διοίκηση με κοινωνικό πρόσημο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις δομές και τα προγράμματά μας εγκαινιάζουμε ως Δημοτική Αρχή, μία σειρά καινοτόμων υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρό τους τη φροντίδα των παιδιών, των εφήβων, των νέων και των οικογενειών τους. Τα παράλληλα προγράμματα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”  θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση και θα συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες δομές, διευρύνοντας τις διαθέσιμες υπηρεσίες, αναπτύσσοντας τα κοινωνικά δίκτυα υποστήριξης και αναδεικνύοντας το ρόλο του Δήμου, θεσμικά και ουσιαστικά στη διάρθρωση του κοινωνικού ιστού», υπογράμμισε ο κ. Τσίρμπας.

Και συμπλήρωσε: «Σε αυτή την μεγάλη πορεία που έχουμε ξεκινήσει για την πιστοποίηση μας, ως μία από τις Υγιείς Πόλεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θέτουμε ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, χτίζουμε μια νέα φιλοσοφία σε κάθε δράση και απόφαση του Δήμου μας με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης για όλους τους πολίτες.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού θα βρίσκεται σε θέση να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ανάπτυξης δεξιοτήτων σε παιδιά, εφήβους, νέους αλλά και μέσα από προγράμματα φυσικοθεραπείας και διατροφολογίας σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και πλήθος άλλων για τις οποίες θα σας ενημερώσουν οι συνεργάτες μας.

Στην ημερίδα χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στάθης Ευάγγελος καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΟ GROUP – εταιρείας αναδόχου του έργου κ. Κατσάνος Κωνσταντίνος. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων συμβουλευτικής στην σχολική κοινότητα (βιωματικά εργαστήρια - συμβουλευτική οικογένειας) από την κ. Οικονομοπούλου Αγγελική Διευθύντρια  Κοινωνικής Πολιτικής, Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, ακολούθησε η παρουσίαση των ενεργειών του Έργου από την  κ. Ζάγκα Δέσποινα, Ψυχολόγο , Στέλεχος του έργου και επεξηγήθηκαν οι  διαδικασίες και τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων από τον  κ. Θελερίτη Νίκο, Υπεύθυνο του  Έργου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" θα γίνονται δεκτές από 14/12/21 έως 15/01/21 και ώρες 10:00 – 14:00 ημερησίως ως εξής:

Ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: aitiseis@frontizo-agankam.gr 

Εντύπως :

στο  ΣΗΜΕΙΟ Α.: Κοινωνική Υπηρεσία,  Ι. Μέρλα & Λ. Δημοκρατίας, Αγιοι Αναργυροι  Τηλ.: 2132039932- και

ΣΗΜΕΙΟ Β.: Κοινωνική Μέριμνα, Κάδμου & Κιλελέρ, Καματερό, Τηλ.: 213203995 είτε αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου  προσώπου – εφόσον η εξουσιοδότηση έχει θεωρηθεί ως προς το γνήσιο της  υπογραφής τους από δημόσια αρχή με τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις Αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται καθημερινά και ώρες 10:00 – 15:00 στην κα.  Ζάγκα Δέσποινα.  Τηλ.: 2132039932 (Δευτέρα έως  Πέμπτη στο Σημείο Α.: την Κοινωνική Υπηρεσία Αγίων Αναργύρων) και  κάθε  Παρασκευή  Τηλ.: 2132039958  (στο Σημείο Β.: την Κοινωνική Μέριμνα, Κάδμου & Κιλελέρ, Καματερό).

Περισσότερες Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του έργου:  https://www.frontizo-agankam.gr/

Μοιράσου την σελίδα