Μήνυμα ελπίδας και ενότητας από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού για τον σχολικό εκφοβισμό

Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού στο Κέντρο Πολιτισμού και Τέχνης «Μαρία Έλενα». Στην εκδήλωση τα παιδιά παρουσίασαν με την ευαισθησία που τα χαρακτηρίζει τραγούδια, ποιήματα και βίντεο που στηλιτεύουν το bullying.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου μάθησης Άννα Καπνιά και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νίκος Τσίντζας.

Στο τέλος απονεμήθηκαν λευκώματα και βραβεία σε όλα τα σχολεία από τον Δήμαρχο της πόλης.

Ο κ. Τσίρμπας τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού οργανώσαμε μια εκδήλωση ενότητας και ευαισθητοποίησης με σκοπό να εκπέμψουμε ένα καθολικό μήνυμα μαζί με τα σχολεία της πόλης μας απέναντι στη μάστιγα του σχολικού εκφοβισμού. Οι μαθητές με τις δημιουργίες τους, τα βίντεο και τα τραγούδια τους μίλησαν στην καρδιά μας, ενώνοντας τις υπέροχες σκέψεις και τα συναισθήματά τους και εκφράζοντας το δικό τους μήνυμα κατά της σχολικής βίας που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και απασχολεί τους μαθητές, τους γονείς αλλά κάτι επέκταση και ολόκληρη την κοινωνία μας.. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση, καθώς και τους καθηγητές και τους Διευθυντές των σχολείων που βοήθησαν και την Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Η φωνή των μαθητών μας πρέπει να δυναμώσει ώστε να ακουστεί σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας μας ώστε τα μηνύματα των παιδιών μας να αποτελέσουν το κίνητρο για περισσότερες δράσεις απέναντι στη βία και στον εκφοβισμό, στηρίζοντας κάθε άνθρωπο που γίνεται αποδέκτης τέτοιων συμπεριφορών. Σε αυτό τον αγώνα κατά της βίας κανείς δεν θα μείνει μόνος του».

Μοιράσου την σελίδα