Με επιτυχία διενεργήθηκε το 1ο μαθητικό, διαδραστικό συνέδριο κατά του εκφοβισμού στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Γεμάτο δρώμενα ευαισθητοποίησης ήταν το 1ο διαδραστικό, μαθητικό συνέδριο κατά της βίας, που  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.  
Με βασικό σύνθημα  «Δύναμή μου η φωνή μου... σπάω τον κύκλο της βίας”  η Κοινωνική Υπηρεσία  του Δήμου, με τις  Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Σχολεία, τους  Εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς, φορείς της πόλης και τον Ανάδοχο του έργου ΕΕΟ GROUP ΑΕ.  κατάφεραν να συγκινήσουν, να προβληματίσουν και να δηλώσουν ηχηρά την εναντίωσή τους σε κάθε μορφή βίας.
Στο συνέδριο συζητήθηκε έντονα το θέμα της βίας που ξεκινάει από την οικογένεια και φτάνει ως την ενήλικη ζωή. Μαθητές, γονείς, δάσκαλοι και επαγγελματίες υγείας εξέθεσαν τις απόψεις τους για το πώς μπορεί να σπάσει ο κύκλος της βίας και πώς μπορεί κάποιος να διαχειριστεί τη βία.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε κατά την  έναρξη του Συνεδρίου ότι «πρωταγωνιστές ήταν οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι κατάφεραν να εντυπωσιάσουν, να συγκινήσουν, να προβληματίσουν και να δηλώσουν ηχηρά την εναντίωσή τους σε κάθε μορφή βίας.
Ως Δημοτική Αρχή  πρεσβεύουμε σε κάθε μας ενέργεια  μια πολιτική χωρίς διακρίσεις, χωρίς ανισότητες, δίπλα στα προβλήματα, δίπλα στους πολίτες, οδηγώντας μέσα από τα έργα και τις πράξεις μας σε μία κοινωνία ευημερίας.
Στόχος μας να δημιουργήσουμε μέσα από έργα και δράσεις μία πόλη όπου χαίρεσαι να ζεις και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου».

Στο συνέδριο χαιρέτισαν εκτός από τον Δήμαρχο Αγ. Αναργύρων, η κ.  Μακρή Δήμητρα Διευθύντρια Β'θμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, ο κ. Κάππος Ιωάννης Διευθυντής Α'θμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας, ο κ. Πότσης Ζήσης εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και ο κ. Στάθης Ευάγγελος εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας.

Το συνέδριο συντόνισε η  Διευθύντρια  Κοινωνικής Πολιτικής, Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού κα Οικονομοπούλου Αγγελική, η κ. Ζάγκα Δέσποινα, Ψυχολόγος, Συντονίστρια Δράσεων στο Πλαίσιο του Έργου ΦΡΟΝΤΙΖΩ- ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και ο κ. Αντωνόπουλος Αντώνης Δημοσιογράφος του STAR CHANNEL.

Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους ομιλητές στο θεσμό της Πρόληψης και Καταπολέμησης της βίας αποτέλεσαν μια σημαντική πηγή ενημέρωσης για την τοπική κοινωνία σε ένα κοινωνικό ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο το οποίο έχει άμεση επίπτωση στην ψυχοσυναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού και στην ταυτόχρονη ανάπτυξη του συναισθηματικού δεσμού γονέα- παιδιού.

-Η κα Παντελίδη Παναγιώτα, Παιδοψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια,  υλοποίησε βιωματική δράση γα τα αίτια της βίας, τις μορφές που λαμβάνει καθώς και τις επιπτώσεις που φέρει στην ψυχοσυναισθηματική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του ατόμου.
-Η κα Γαροφαλάκη Τριανταφυλλιά, Παιδοψυχίατρος- Ψυχοθεραπεύτρια,  παρουσίασε αναλυτικά την δύναμη του οικογενειακού θεσμού ενώ ταυτόχρονα εμβάθυνε στο πώς η οικογένεια μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά απέναντι στην εκδήλωση περιστατικών βίας.
-Η κα Έρρικα Πρεζεράκου, Πρωταθλήτρια & Δημιουργός του REPLAYCE EDUCATION,  διερεύνησε τον εσωτερικό εαυτό του ατόμου και υλοποίησε βιωματική δράση που είχε στόχο την συνεργασία της ενέργειας, του νου, της καρδιάς και του σώματος.
-Η κα Οικονομοπούλου Αγγελική, Συστημική Ψυχολόγος, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού, “Η Ωδή...σσεια του Εφήβου”.
-Ο κος Κορμάς Γεώργιος, Ιατρός, Υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, “Οι κίνδυνοι του Διαδικτύου στην Εφηβεία”.
-Ομάδα Σύγχρονου Χορού Διεύθυνσης Πολιτισμού Αθλητισμού, χορογραφία Ειρήνη Παπαδάκη “Σώματα εν κινδύνω”.
-Η κα Βενετσάνου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός ΕΟΔΥ, συζήτησε για την έννοια της έμφυλης βίας, τις μορφές που λαμβάνει καθώς και τις επιπτώσεις της. Έγινε αναφορά στα ποσοστά περαστατικών έμφυλης βίας.
-Η κα Κοφινά Σταυρούλα, Διδάκτωρ Κοινωνική Λειτουργός, “τα παιδιά έχουν φωνή – Τα δικαιώματα των παιδιών”.
-Η κα Παπαθανασοπούλου Νταίζη, Εθνική Συντονίστρια Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, πρώην Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ευρώπης για τις Υγιείς Πόλεις, “Η ειρήνη ως βασικός παράγοντας για την ευημερία της πόλης”.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των Σχολείων του Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού, μέσα από διαφορετικές δράσεις.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διευθυντές των σχολείων καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που με ενθουσιασμό αγκάλιασαν το συνέδριο μέσα από τις δράσεις τους.

Σχολεία Α'θμιας Εκπαίδευσης:
4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
7ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού
6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
6 Δημοτικό Σχολείο Καματερού

Σχολεία Β'θμιας Εκπαίδευσης:
2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων,
1ο Γυμνάσιο Καματερού
1ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων
ΕΠΑΛ Καματερού
2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
3ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων
4ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων

Δράσεις Συμπερίληψης:
Γ' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία “Η Ανοιχτή Αγκαλιά”.

Το συνέδριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και την Παροχή Υπηρεσιών Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα "ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩ" και "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ")».


Περισσότερες Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του έργου:  https://www.frontizo-agankam.gr/

 

 

Μοιράσου την σελίδα