Ολοκληρώθηκε η 3η διαδικτυακή συνάντηση για το Active EU Citizens: Think Global, Act Global

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 3η διαδικτυακή συνάντηση για το έργο “Think Global Act Local” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CERV στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού ως εταίρος. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών βάσει καινοτόμων, ευρωπαϊκών προτύπων, και ειδικότερα, μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και καλών πρακτικών και της ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. 
Ο κύριος λόγος της συνάντησης ήταν η επερχόμενη συνάντηση εργασίας (workshop) που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία τον Σεπτέμβριο 2022. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διοργάνωση, δόθηκαν διευκρινίσεις σε διάφορα ζητήματα και τέθηκαν χρονοδιαγράμματα σχετικά με τα έγγραφα που θα αποσταλούν στους εταίρους. 
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού θα αναλάβει τη διοργάνωση της 2ης εταιρικής συνάντησης η οποία θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο 2022. Εκπρόσωπος του Δήμου επεσήμανε ότι έχουν αποφασιστεί μετά από συζήτηση με στελέχη των εμπλεκόμενων τμημάτων τρεις διαθέσιμες ημερομηνίες. Τονίστηκε ότι εντός του Ιουλίου θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να επιλέξουν την προτιμότερη εξ’αυτών ώστε να οριστικοποιηθεί η τελική ημερομηνία και να εκκινήσει η διαδικασία της οργάνωσης και σχεδιασμού σε συνεργασία με το Συντονιστή του έργου. 
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, σε συμφωνία με τις στρατηγικές προτεραιότητές του, μέσω της συμμετοχής του στη δράση αυτή, υιοθετεί ένα εξωστρεφές προφίλ και επιδιώκει την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο μέσω καινοτόμων ευρωπαϊκών πρακτικών έχοντας ως γνώμονα την βελτίωση της ζωής των πολιτών και την πολυδιάστατη ανάπτυξη της κοινωνίας. 

Μοιράσου την σελίδα