Συμμετοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του Ετήσιου Συνέδριου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ στην Κοπεγχάγη, που έλαβε χώρα 22, 23 και 24 Νοεμβρίου 2022, με τον τίτλο «Οι Υγείς Πόλεις ηγούνται δια του παραδείγματος: ΄Ενας Πλανήτης, Μια Ανθρωπότητα, Ένας Πλανήτης».

Ο Δήμος  Αγίων Αναργυρων Καματερού  συμμετείχε  στη συνάντηση εργασίας ως  ένας από  τους έξι Δήμους της Ελλάδος που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων.  Με  επικεφαλής τη Συντονίστρια του Δικτύου κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου, η ελληνική  αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από πολιτικούς εκπροσώπους  και στελέχη Δήμων, άφησε  δυνατό  στίγμα  στο Συνέδριο.  Τον Δήμο Αγίων Αναργύρων  Καματερού εκπροσώπησαν  η κ. Οικονομοπούλου Αγγελική, Διευθυντρια  Κοινωνικής Πολιτικής και Συντονίστρια  της Συντονιστικής Επιτροπής Επιτροπής  του Δήμου και η κ. Κεντεποζίδου Αναστασία,  Προϊσταμένη  Κοινωνικής  Προστασίας   και Αναπληρώτρια Συντονίστρια  της Συντονιστικής Επιτροπής του Δήμου.
Το βασικό θέμα και οι επί μέρους ενότητες,  βασίστηκαν  στη Συμφωνία των Δημάρχων της Κοπεγχάγης από το 2018. Το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ μέσω αυτού του Συνεδρίου, χαιρετίζει την έκκληση για δράση της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υγεία και την Αειφόρο Ανάπτυξη και θα προωθήσει τη σύσταση για την εφαρμογή της προσέγγισης «Μία υγεία» σε τοπικό επίπεδο καθώς και για την εντατικοποίηση της συζήτησης για την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων  και ζώων καθώς  και την περιβαλλοντική υγεία στο πλαίσιο της Φάσης VII.
Στις επί μέρους παράλληλες συνεδρίες καθώς και στα εργαστήρια παρουσιάστηκαν θέματα και πρακτικές εφαρμογές που αφορούν τον  βιώσιμο αστικό σχεδιασμό, την δημιουργία κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς, την δημιουργία υγιών τοποθεσιών, διδάγματα από την πανδημία COVID-19, την δημιουργία οικονομιών ευημερίας, μετανάστευσης και υγείας και την ενθάρρυνση συνασπισμών για την ψυχική υγεία για ένα πιο υγιές μέλλον.

Μοιράσου την σελίδα