Συμμετοχή του Δήμου μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Green Youth

Με ένα διαδραστικό διήμερο στις 9 & 10 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκε στη πόλη Utiel της Ισπανίας, η πρώτη συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων των πόλεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Erasmus «Green Youth", ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανθεκτικότητα των νέων, μετά από την πανδημία του Covid-19 και η ευαισθητοποίηση τους για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σταύρος Τσίρμπας έστειλε το χαιρετισμό του για καλή επιτυχία και γόνιμες εργασίες στην έναρξη του εργαστηρίου.

Τον Δήμο μας εκπροσώπησαν η κ. Οικονομοπούλου Αγγελική, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής, η κ. Ανδρεαδάκη Παρασκευή, Κοινωνική Λειτουργός και η κ. Κοκκινάκου Γεωργια, Επισκέπτρια Υγειας από το Κεντρο Κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια του workshop έγιναν οι συστάσεις και οι παρουσιάσεις των εταίρων, και ακολούθησαν διαδραστικά εργαστήρια με τη συμμετοχή των νέων της πόλης Utiel.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη χρήσιμη εμπειρία που προάγει την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την εξωστρέφεια της πόλης μας και την αναγκαιότητα διασύνδεσης των πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, ως πόλη - μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων .

 

 

 

Μοιράσου την σελίδα