Συνεργασία Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού με ΕΚΠΑ

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 15/12/2022 μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου ΑΑΚ και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η συνεργασία των φορέων στην υποβολή πρότασης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON-CL5-2022-D4-02-01: Αστικός Σχεδιασμός, Ενέργεια, Κατασκευές, Περιβάλλον, Υλικά (Designs, materials and solutions to improve resilience, preparedness & responsiveness of the built environment for climate adaptation – Built4People).


Η πρόταση επικεντρώνεται σε θέματα ανθεκτικότητας αστικών περιοχών σε επικίνδυνα φαινόμενα (καύσωνες,πλημμύρες, κλπ). Στο έργο αυτό θα διερευνηθούν λύσεις για ανάπλαση-ανακαίνιση περιοχών με στόχο όχι μόνο την καλύτερη ενεργειακή απόδοση, περιβαλλοντική αναβάθμιση αλλά και την αύξηση της αντοχής σε ακραία φαινόμενα. Για το σκοπό αυτό, πέρα από τις αναπλάσεις στον αστικό ιστό το έργο απαιτεί και τη συμμετοχή κτιρίων. Εκτός από την υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης, στη συνάντηση συναποφασίστηκε ο σχεδιασμός δράσεων προς όφελος και των δύο μερών σε τομείς όπως η έρευνα, η εξοικονόμηση ενέργειας, οι καινοτόμες εφαρμογές, η τεχνολογική καινοτομία, κ.α.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και τον Δήμο εκπροσώπησε ο κος Δανάκος Στέφανος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών,  η κα Μαντζαβινάτου Ιωάννα, Προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών, η κα Πηγουνάκη Ελπίδα, Μηχανικός της Δνσης Τ.Υ. και η κα Λεγάκη Ιωάννα, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.  


Η σύναψη συνεργασίας με ένα από τα σπουδαιότερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, με σημαντικό έργο και συμμετοχές σε κορυφαία ευρωπαϊκά προγράμματα, θα ενισχύσει σημαντικά το όραμα του Δήμου μας για βιώσιμη ανάπτυξη. Παράλληλα, η δικτύωση του Δήμου με πανεπιστημιακούς φορείς συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της εξωστρέφειάς του και στην υιοθέτηση ενός ευρωπαϊκού προφίλ στη δράση του, όπως άλλωστε προβλέπεται στον Στρατηγικό Προγραμματισμό του Δήμου (Στόχος 4.5.1 Ενίσχυση συνεργασιών με τοπικούς, υπερτοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς - Μέτρο 4.5 Ενίσχυση της εξωστρέφειας).

 

Μοιράσου την σελίδα