Τοπικό Σχέδιο διαχείρισης αδέσποτων ζώων

Στη διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς συμμετείχε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή κου Κυρανάκη δημιουργήθηκε μία ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Βαβλαδέλη και μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις, πραγματοποιήθηκε εκ νέου μία την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 στο γραφείο του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κου Στέλιου Πέτσα, για να παρουσιαστούν οι προτάσεις και οι υποδείξεις του Δήμου όσον αφορά στη διαχείριση και τις ενέργειες που απαιτούνται από ένα Δήμο ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη λειτουργία για τα αδέσποτα ζώα.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, έγινε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση στον υπουργό, όπου συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα με τη συμμετοχή των νομικών συμβούλων για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου, των υπουργικών αποφάσεων που απαιτούνται  αλλά και την εφαρμογή του από τους Δήμους.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού είναι ο μόνος Πανελλαδικά που κλήθηκε να καταθέσει τις προτάσεις του. Μια μεγάλη διάκριση σε μία διοίκηση μόλις 2 ετών, για την ανάπτυξη και την αποτελεσματική εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων να συμμετέχει σε μία διαδικασία και να θεσμοθετεί για ολόκληρη την επικράτεια. Ένα σχέδιο που θα αποτελέσει το προπύργιο των αποφάσεων για τα ζώα, τα επόμενα χρόνια.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας του Πολίτη Δημήτρης Βαβλαδέλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μία πορεία γεμάτη από σκληρή δουλειά που συνεχίζεται από το Δήμο μας, σε συνεργασία με πλήθος εθελοντών καθώς και το τοπικό σωματείο “Συνύπαρξις”, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, αποδίδει καρπούς για μία ολόκληρη κοινωνία, αποτελώντας την φωτεινή πυξίδα των δικαιωμάτων των ζώων και της άρτιας οργάνωσης.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή και την πολύτιμη βοήθειά σας. Συνεχίζουμε το έργο μας με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Μοιράσου την σελίδα