Διεύθυνση Παιδείας & Βρεφονηπιακών Σταθμών

Η Διεύθυνση Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Νηπιακών και Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι αρμόδια  για το σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου. Στην αρμοδιότητά της ανήκουν επίσης και η εφαρμογή των πολιτικών σε θέματα παιδείας και δια βίου μάθησης. Διεύθυνση Παιδείας και Βρεφονηπιακών Σταθμών: e-mail: dpaideias_vref_kdap@agankam.gov.gr

 Διεύθυνση : Λ.Δημοκρατίας 61, Άγιοι Ανάργυροι ΤΚ: 13561
 Τηλέφωνο : 213 2023668, 213 2023656
 e-mail :   paidikoistathmoi@agankam.gov.gr
 Ωράριο Λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 07:30 έως 15:00.

Διεύθυνση Παιδείας και Βρεφονηπιακών Σταθμών:

e-mail: dpaideias_vref_kdap@agankam.gov.gr

ΝΗΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ-ΚΔΑΠ

Στους Νηπιακούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου η μετάβαση του παιδιού από την οικογένεια στην ευρύτερη κοινωνία του Σχολείου πραγματοποιείται με υπευθυνότητα, με πλήρη στήριξη και με σεβασμό της προσωπικότητας και των αναγκών του κάθε παιδιού, βοηθώντας έτσι την κοινωνικοποίησή του. Όσον αφορά στη νοητική ανάπτυξη του παιδιού στη προσχολική ηλικία, βασικός στόχος είναι η υποβοήθησή του για να επεκτείνει και να εμπλουτίσει τους μηχανισμούς λειτουργίας της σκέψης του, μέσα από το παιχνίδι, τη συζήτηση, και τη δημιουργική απασχόληση.
 
Το ενδιαφέρον του Σταθμών δεν περιορίζεται όμως μόνο στην απόκτηση της γνώσης (που είναι σημαντική βέβαια για την ομαλή μετάβαση του παιδιού στα επόμενα στάδια της εκπαίδευσης) αλλά αγκαλιάζει όλες τις αναζητήσεις του παιδιού και το βοηθάει να ανακαλύπτει τις ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντά του, να τα καλλιεργεί και να τα εξελίσσει.

 
Τα τμήματα:

  • Βρεφικό Τμήμα: από 1 έτους έως 2,5 ετών
  • Νηπιακό τμήμα: από 2,5 ετών έως 4 ετών

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία γίνονται και μέσω Gov.Gr Μπείτε στην πλατφόρμα από εδώ 

 

Μοιράσου την σελίδα