Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός αποτελεί μία εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για έναν κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή ενός φορέα. O σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές (φιλανθρωπία, σωματεία κοινωνικής αλληλεγγύης] και περικλείει μια δυναμικά ενεργή συμμετοχή των εθελοντών που προσφέρουν την δράση τους σε φορείς ή οργανώσεις.

Εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει αυτοβούλως και ανιδιοτελώς τον χρόνο του/τις γνώσεις του/τις δεξιότητες του για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων χωρίς απαίτηση ανταλλάγματος. Επιπρόσθετα ο εθελοντής συμπαραστέκεται και υποστηρίζει άτομα/ομάδες που χρήζουν ιδιαίτερων αναγκών.

Στόχος του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού είναι η ανάδειξη της διαχρονικής ανθρωπιστικής αξίας του εθελοντισμού, η παρότρυνση των πολιτών να αναπτύξουν εθελοντική δράση και προσφορά και η ουσιαστική συμμετοχή τους στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων.

Μοιράσου την σελίδα