Τμήμα Θεάτρου Εφήβων & Ενηλίκων

Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων
Ο αυτοσχεδιασμός ως ουσιαστικό εργαλείο ανακάλυψης και δημιουργίας της θεατρικής δράσης. 
Στο πρώτο μέρος η διδασκαλία εισάγει τους συμμετέχοντες στις σύγχρονες βασικές αρχές της υποκριτικής.
Οι μαθητές εκτίθενται σε βασικές ασκήσεις αυτοσχεδιασμού με δράση και λόγο, αποκτούν ιδιαίτερες θεατρικές γνώσεις, οδηγούνται στην ανακάλυψη της εκφραστικής πλευράς του εαυτού τους.
Δουλεύοντας δημιουργικά και επινοητικά μέσα στη θεατρική διαδικασία, κάθε μέλος της ομάδας έχει ζωτικό χώρο να εξελίσσεται, να καταθέτει και να εισπράττει απόψεις μέσα στα πλαίσια μιας συλλογικής διαδικασίας.
 Στην εξέλιξη τους τα μαθήματα θα εστιάσουν στην χρήση πλέον του αυτοσχεδιασμού ως ουσιαστικό εργαλείο ανακάλυψης μιας ιστορίας που έχει ανάγκη να ειπωθεί  και μέσα από την εξερεύνηση τεχνικών αφήγησης και μυθοπλασίας στη δημιουργία  ενός κειμένου ή την επιλογή κειμένων από το παγκόσμιο ρεπερτόριο θεάτρου αλλά και λογοτεχνίας, που θα στηρίξουν την θεατρική  πραγματοποίηση.
Όλη η προετοιμασία θα οδηγήσει σε μία παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη. 
Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ανεξαρτήτως θεατρικής εμπειρίας.
Τα μαθήματα διεξάγονται από την Σοφία Κορώνη. 

Η Θεατρική Ομάδα Εφήβων του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίων Αναργύρων λειτουργεί από το 1998. Ξεκίνησε με μια μαθητεία για τρία χρόνια πάνω σε έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στα παιδιά και παρουσιάστηκαν τρεις παραστάσεις με αποσπάσματα από κωμωδίες αλλά και τραγωδίες του σπουδαίου δραματουργού. Στη πορεία ανοιχτήκαμε σε πολλές θεατρικές περιπέτειες-παραστάσεις: Κατά Φαντασία Ασθενή του Μολιέρου – Τα Ελεύθερα Ύδατα του Γιάννη Τσίρου – Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ - Τα Ψάθινα Καπέλα της Μαργαρίτας Λυμπεράκη – δημιουργική περφόρμανς και άλλα…
Το εργαστήρι συνεχίζει με επιμονή και έμπνευση τη λειτουργία του μέχρι σήμερα –παρά τις δυσκολίες συχνά των σχολικών υποχρεώσεων - αποτελώντας έναν τόπο δημιουργικών συναντήσεων και ελεύθερης έκφρασης και παιχνιδιού, ένας  χώρος  αναζητήσεων, συνομιλίας και άρθρωσης ανησυχιών μέσω της καλλιέργειας του θεάτρου και της  απελευθερωτικής δημιουργικής  δράσης και έκφρασης που αυτό προσφέρει. 
Συν-ομιλούμε Συν-εργαζόμαστε Συν-δημιουργούμε – Παίζουμε
Και μέσα από αυτή τη διαδρομή κάθε χρόνο ανεβάζουμε νέες παραστάσεις. Ιστορίες που αφηγούνται τα νέα παιδιά με εφαλτήριο πάντα τα  ερωτήματα που διατυπώνονται σ’ αυτή την ηλικία για την κατανόηση του κόσμου στον οποίο εισέρχονται διεκδικώντας απαντήσεις αλλά και θέτοντας νέα ερωτήματα και νέες διεκδικήσεις. 


 

 Πληροφορίες Εγγραφών


  8:00 - 14:30  -  Τηλ: 213 2039982

 

Μοιράσου την σελίδα