Τμήμα Κλασικού Χορού

Κλασικός Χορός (Μπαλέτο)
Το μπαλέτο είναι μια μορφή τέχνης που μαθαίνει στους χορευτές/μπαλαρίνες να εκφράζονται, να κυριαρχούν πάνω στον εαυτό τους και να δημιουργούν ένα υγιές σώμα. Η τεχνική του μπαλέτου είναι σφαιρική, αρχιτεκτονικά γεωμετρική  και η διδασκαλία της είναι τόσο άρτια, που δίνει άριστες βάσεις ως προς το στήσιμο του σώματος και την πειθαρχία που απαιτεί ο χορός. 
Στο Πολιτιστικό Κέντρο μας διδάσκεται το ρώσικο σύστημα Vaganova (μέθοδος διδασκαλίας που έχει πάρει το όνομά της από τη διάσημη Ρωσίδα δασκάλα) και αποτελείται από δομημένες ασκήσεις στη μπάρα και στο κέντρο συνδυάζοντας τη χορευτικότητα και την άρτια τεχνική, εξελίσσει την ευλιγισία και επιτυγχάνει τον ταυτόχρονο έλεγχο κάθε σημείου του σώματος. 
Επιπλέον με το μπαλέτο οι μικροί και μεγάλοι χορευτές/μπαλαρίνες μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να λειτουργούν με ομαδικότητα, αποκτούν αυτοπεποίθηση και καλλιτεχνική αντίληψη και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από  την κίνηση με οδηγούς το ρυθμό και την κλασική μουσική.  
Το μπαλέτο είναι μια μορφή τέχνης η οποία δίνει τη δυνατότητα στον σπουδαστή έκφρασης, αυτοκυριαρχίας, πειθαρχίας και οικοδόμησης ενός υγιούς σώματος.
Παιδιά από την ηλικία 3.5 ετών μπορούν να εγγραφούν στο τμήμα.

 

 Πληροφορίες Εγγραφών


  8:00 - 14:30  -  Τηλ: 213 2039982 

 

Μοιράσου την σελίδα