Τμήμα Σύγχρονου Χορού

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ
ΑΡΧΑΡΙΟ ΤΜΗΜΑ: Απευθύνεται  σε ενήλικες που δεν έχουν , στο παρελθόν, καμία ενασχόληση με τον σύγχρονο χορό, ούτε με τον κλασικό χορό. Το μάθημα περιλαμβάνει ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, stretching, εισαγωγή σε τεχνικές των βασικών συστημάτων , τεχνικές ακροβατικών και συνδυασμούς χορευτικών μοτίβων.
ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ: Απευθύνεται σε ενήλικες που έχουν ήδη γνώσεις οποιουδήποτε συστήματος κλασικού ή σύγχρονου χορού. Στο μάθημα διδάσκονται βασικά συστήματα (release technique, Limon, Graham, Cunningham) .
ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 1: Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 11 ετών έως 14 ετών. Το μάθημα περιλαμβάνει ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, stretching, εισαγωγή σε τεχνικές των βασικών συστημάτων , τεχνικές ακροβατικών και συνδυασμούς χορευτικών μοτίβων.
ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 2: Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 14 ετών έως 18 ετών. Το μάθημα περιλαμβάνει ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, stretching, εισαγωγή σε τεχνικές των βασικών συστημάτων , τεχνικές ακροβατικών και συνδυασμούς χορευτικών μοτίβων
ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 3: Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 11 ετών που θέλουν να δώσουν εξετάσεις σε καλλιτεχνικά σχολεία. Η ύλη του μαθήματος είναι κυρίως το μπαλέτο. Μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα και παιδιά ηλικίας έως 18 ετών.
Αυτοσχεδιασμός και contact improvisation: Το μάθημα του αυτοσχεδιασμού, απευθύνεται σε ενήλικες. Στα εφηβικά τμήματα συμπεριλαμβάνεται στα πλαίσια του μαθήματος. Το contact improvisation είναι αυτοσχεδιασμός με σωματική επαφή. Λόγω του covid 19, ενδέχεται να μην μπορέσει να πραγματοποιηθεί.
ΚΥΚΛΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ: Κυκλικό μάθημα ΧΟΡΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ
Από αυτήν τη χρονιά εγκαινιάζεται ένα κυκλικό πρόγραμμα μαθημάτων για τις παραστατικές τέχνες Θεάτρου και Χορού στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου», στα πλαίσια του οποίου δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές όλων των τμημάτων θεάτρου να παρακολουθούν δωρεάν μιάμιση ώρα την εβδομάδα μάθημα χορού με την Ειρήνη Παπαδάκη, και με τη σειρά τους όλοι οι μαθητές των τμημάτων σύγχρονου χορού να παρακολουθούν αντίστοιχα δύο ώρες την εβδομάδα μαθήματα θεάτρου με την Σοφία Κορώνη. 
Στόχος της εκπαιδευτικής συνάντησης των δυο μαθημάτων είναι η διεύρυνση της καλλιέργειας των εκφραστικών εργαλείων του μαθητή, σώμα – κίνηση - λόγος – ρυθμός - έκφραση εσωτερικού λόγου και αισθήματος – παραγωγική φαντασία, ώστε η μια τέχνη να αποτελεί εργαλείο εκφραστικής και δημιουργικής απελευθέρωσης της άλλης.
 

 

 Πληροφορίες Εγγραφών


  8:00 - 14:30  -  Τηλ: 213 2039982

Μοιράσου την σελίδα