Χαρτί

ΧΑΡΤΙ

            Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία της Ηλιούπολης - notia.gr

 

Ο Ειδικός ∆ιαβαθµιδικός Σύνδεσµος Νοµού Αττικής (Ε.∆.Σ.Ν.Α) δραστηριοποιείται στον τοµέα ανακύκλωσης χαρτιού µε το σύστηµα ∆ιαλογής στην Πηγή (∆σΠ), εφαρμόζοντας πρόγραµµα συλλογής του έντυπου χαρτιού σε ∆ήµους της Περιφέρειας Αττικής και ο ∆ήµος Αγίων Αναργύρων-Καματερού ενέκρινε τη συµµετοχή του στο πρόγραµµα αυτό σε εικοσιπέντε (25) σχολικές μονάδες  και σε έξι (6) υπηρεσίες (Δήμος, Εφορία κ.λπ.).

 

Τι πετάμε στους κάδους χαρτιού

Το είδος χαρτιού που ανακυκλώνεται είναι το έντυπο χαρτί από εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, χάρτινες συσκευασίες και περιτυλίγματα (από ηλεκτρικές συσκευές και χωρίς τα φελιζόλ, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.λπ.).

 

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ:
«Σπάμε» τα χαρτοκιβώτια πριν τα ρίξουμε στον κίτρινο κάδο. Έτσι εξοικονομούμε χώρο.


Τι δεν πετάμε στους κάδους χαρτιού

Δεν ανακυκλώνεται χαρτί λερωμένο από διάφορες ουσίες (λάδια, χρώματα κ.λπ.), πάνες, χαρτομάντηλα, χαρτοπετσέτες, χαρτί τουαλέτας κ.λπ. Καλό θα ήταν επίσης χαρτιά που είναι πλαστικοποιημένα, όπως το εξώφυλλο των μπλε τετραδίων, να αφαιρούνται πριν τη ρίψη στον κάδο ανακύκλωσης, ώστε το ανακυκλώσιμο χαρτί που θα παραχθεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας.

 

 ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ:

Ετησίως στην Ελλάδα πετιούνται 300.000 τόνοι χαρτιού, ενώ με κάθε τόνο χαρτιού που ανακυκλώνεται σώζεται η ζωή 17 δέντρων, εξοικονομούνται 30.000 με 60.000 λίτρα νερού, 130 με 170 κιλά πετρέλαιο και μειώνεται κατά 95% η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Μοιράσου την σελίδα