Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 12-22 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δήμος  Αγίων Αναργύρων Καματερού  συμμετέχει  ενεργά  στον  εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας  κάνοντας πράξη   το σύνθημα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον - Μένουμε υγιείς».

Σκοπός των δράσεων  αυτών  είναι η εισαγωγή και η  προώθηση βιώσιμων  τρόπων μεταφοράς, η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους και γενικότερα η ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον  συνηθειών.

Σας  προσκαλούμε  λοιπόν  να συμμετέχετε  στις προγραμματισμένες  δράσεις, λαμβάνοντας  πάντα τα απαραίτητα μέτρα  προστασίας  λόγω των συνθηκών  της πανδημίας  που  βιώνουμε, ώστε όλοι μαζί  να  βελτιώσουμε  το  περιβαλλοντικό  αποτύπωμα ως ενεργοί  πολίτες  στην  πόλη μας. 

    Κυριακή 12/9/2021, ώρα 11.00 πμ. Πάρκο Ιερού Λόχου (δίπλα στο γήπεδο  Καματερού)

To πρόγραμμα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ξεκινά  φροντίζοντας  έμπρακτα  το περιβάλλον της πόλης  μας,  μέσα  από τη δράση:  

Συμβολικός καθαρισμός και ανθοφύτευση στο  Πάρκο Ιερού λόχου, δίπλα στο Σύλλογο Ποντίων  Καματερού.

Η δράση υλοποιείται σε  συνεργασία  με  την Ομάδα Εθελοντών  “ΔΡΑΣΗ”, το  Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού,  την ΄Eνωση Γονέων,   το Σύλλογο Ποντίων Καματερού,  την Ομάδα  «ΕΘΕΛΟΝ»

Χορηγοί: “Φυτοδιακόσμηση” Βασίλης  Στεργίου, “ΓΑΙΑ” Δημοτική ΑΕ Αγίων Αναργύρων 

 

        Πέμπτη 16/09/2021, ώρα 20:00 μ.μ. Θέατρο Ορφέας, Άτταλος

Μικροί και μεγάλοι  ψυχαγωγούνται  και  εκπαιδεύονται  παράλληλα για την αξία  της ηλεκτροκίνησης μέσα  από την  παράσταση καραγκιόζη στο Θέατρο Ορφέας στον Άτταλο.

 

        Παρασκευή 17/9/2021, ώρα 18.00μμ.  Ν. Δημαρχείο, Λ. Δημοκρατίας  61.

Σε συνεργασία με   Ομάδα  “Μαμάδες  στο δρόμο” και τους υπόλοιπους φορείς  της πόλης μας  δημιουργούμε με πινέλα και χρώματα  θέση στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία  στον προαύλιο χώρο του Νέου Δημαρχείου.

Χορηγός: Κατάστημα  χρωμάτων “Colour quality” Χαριζάνου Νίκος – Φραγκοπούλου Αγγελική  

 

        Σάββατο 18/9/2021, ώρα 18.00μμ.  Ποδηλατόδρομος  (στο ύψος τoυ Τερματικού Σταθμού: Ελιά Πεισιστράτου

Η δράση ξεκινάει  στον ποδηλατόδρομο της πόλης,  στο ύψος των οργάνων  γυμναστικής,  πλησίον του προαστιακού  Σταθμού  Πύργου Βασιλίσσης στην Ανάκασα με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής. Μικροί  και μεγάλοι διασχίζουμε τον ποδηλατόδρομο,  παρατηρούμε τη  διαδρομή, αισθανόμαστε  τη φύση, συμμετέχουμε στα  αθλητικά  δρώμενα – Ζούμπα, παραδοσιακά παιχνίδια, αθλοπαιδίες-  που  συμβαίνουν  κατά την πορεία και καταλήγουμε   στην Ελιά  του Πεισιστράτου.  Εκεί  θα  μας υποδεχτούν  με  τραγούδι   τα παιδιά  από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ “Ανοιχτή Αγκαλιά”. Στη συνέχεια το τμήμα σύγχρονου χορού του  Πολιτιστικού   Κέντρου και το Μουσικό  Σχήμα  “Ελαία” θα κλείσουν την εκδήλωση  με μουσικές μελωδίες  του Μ. Θεοδωράκη .   

 

         Κυριακή 19/9/2021, ώρα 10.30πμ. Νέο Δημαρχείο, Λ. Δημοκρατίας 61

Παρουσίαση  για το ηλεκτρικό ποδήλατο και  τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης   όπως  το πατίνι και το σκούτερ. Θα ακολουθήσει διαγωνισμός  με έπαθλο ένα ηλεκτροκίνητο δίτροχο    από τις  εταιρείες  Eurolamp και Eurospeed.

  • “Ποδηλατοδρομούμε  ΜΑΖΙ ”

Μικροί και μεγάλοι  συμμετέχουμε  στην ποδηλατάδα  στις γειτονιές  της  πόλης μας σε συνεργασία  με την Ομάδα Ποδηλατοδρώ.

Δεν ξεχνώ το κράνος μου, τις επιγονατίδες και  τις επιαγκωνίδες ....!!

Η εκκίνηση  και  ο τερματισμός  θα γίνουν στον  προαυλιο χώρο του Ν. Δημαρχείου.

Χορηγία:Super Market  Σκλαβενίτης

           Δευτέρα 20/09/2021, ώρα 19:30  Ανοιχτό Θέατρο Πλατείας Κοκκινόπουλου

Θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά και δράσεις για παιδιά και μεγάλους  από τα τμήματα του Πολιτιστικού  Κέντρου ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ “Ανοιχτή Αγκαλιά”  θα πραγματοποιήσει   έκθεση  Lego.

Θα ακολουθήσει συναυλία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

          Τρίτη 21/9/2021, ώρα 18.30μμ.  Πλατεία  Δημοκρατίας, Καματερό

Το προγραμμα απευθύνεται στους μικρούς ποδηλάτες της πόλης, οι οποίοι μαθαίνουν  την  οντότητα  του δρόμου και εκπαιδεύονται για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου  από τον  Σύλλογο  Εκπαιδευτών Οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής.

Δεν ξεχνώ το κράνος μου,  τις  επιγονατίδες και  τις επιαγκωνίδες!!

Τετάρτη 22/9/2021  ώρα 18.30μμ.  Πλατεία Αγίων Αναργύρων - προορισμός ποδηλατόδρομος

Μια βιωματική δράση από το Γραφείο Εξυπηρέτησης πολιτών ΑμεΑ του Δήμου, που μας δίνει τη δυνατότητα μετακίνησης με αναπηρικό αμαξίδιο και ευαισθητοποιούμαστε για τις δυσκολίες των Ατόμων με Αναπηρία στο περιβάλλον  της πόλης.  

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ :΄Eνωση Γονέων,   Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ “Ανοιχτή Αγκαλιά”, Ομάδα Εθελοντών  “ΔΡΑΣΗ”,  Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού,  Ομάδα  “Μαμάδες  στο δρόμο”, Σύλλογος Ποντίων Καματερού “Δημήτρης Ψαθάς”, Ομάδα “ποδηλατοδρώ”, Πανελλήνιος Σύλλογος  Εκπαιδευτών Οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής (ΠΣΕΟ),  Eurolamp, Eurospeed, Ομάδα  “ΕΘΕΛΟΝ”.

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μοιράσου την σελίδα