Οι νέοι στο επίκεντρο του προγράμματος Time 4EU και του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού προγράμματος Time 4EU οι νέοι

Με επίκεντρο τους νέους που βρίσκονται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού προγράμματος Time 4EU πραγματοποιήθηκε η 5η Συνάντηση Εργασίας στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού με τη συμμετοχή στελεχών από εννιά χώρες.
Οι Ευρωπαίοι συμμετέχοντες του προγράμματος από την Ουγγαρία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Σλοβενία, την Πολωνία, αλλά και τη χώρα μας ξεναγήθηκαν στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού από την ομάδα εργασίας του Δήμου και έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο της πόλης Σταύρο Τσίρμπα στο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας καλωσόρισε τους αντιπροσώπους των ευρωπαϊκών χωρών τονίζοντας ότι «ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού ανήκει στους πέντε πιο νεανικούς Δήμους στην Ελλάδα και καλούμαστε να θέσουμε τις βάσεις για ένα ευοίωνο και δημιουργικό μέλλον για όλους». Και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε εξασφαλίσει έργα πάνω από 50 εκ. ευρώ και βρισκόμαστε σε πλήρη αναπτυξιακή τροχιά θέτοντας υψηλούς στόχους, ώστε να πρωταγωνιστήσουμε στις εξελίξεις της νεολαίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι το τρέχον έτος είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας».
Το έργο «It's our time, it's Europe's time» στοχεύει να θέσει τα θεμέλια για την εδραίωση ενός χρήσιμου εργαλείου, βασισμένου στις διαβουλεύσεις των πολιτών και τις συζητήσεις σχετικά με συγκεκριμένους τρόπους δημιουργίας μιας πιο δημοκρατικής Ένωσης. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Η Ευρώπη είναι τουρισμός» και στόχος η ευαισθητοποίηση των νέων στην Ε.Ε και μέσω της συμμετοχής τους, να εμπλακούν στο σχεδιασμό ιδεών.

Ποιο ήταν αναλυτικά το πρόγραμμα της συνάντησης

Η πρώτη μέρα της εκδήλωσης ξεκίνησε με καλωσόρισμα των παρευρισκόμενων από την υπεύθυνη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κα Ιωάννα Λεγάκη,  και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κος Σταύρος Τσίρμπας, πήρε το λόγο, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και την επιθυμία του για μελλοντικές συνεργασίες. Οι εκπρόσωποι των εταίρων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον εξωτερικό χώρο του Πάρκου Ανακύκλωσης του Δήμου και να θαυμάσουν, μεταξύ άλλων, την έκθεση φωτογραφίας του κου Αναστάσιου Σωτηρίου (κινησιολογία κα Ειρήνη Παπαδάκη)  που φιλοξενούνταν εκεί. Ακολούθησε ένας σύντομος περίπατος στην πόλη και επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, όπου ακούστηκαν θρησκευτικοί ύμνοι σε διάφορες γλώσσες από τον καθηγητή βυζαντινής Μουσικής κο Σωτήριο Δογάνη και την καθηγήτρια Μονωδίας κα Νίνο Εμπραλίτζε. Επιπλέον, οι επισκέπτες πληροφορήθηκαν για το σημαντικό έργο της εκκλησίας όλα αυτά τα χρόνια, από τον Πρωτοπρεσβύτερο και Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβούλιου κο Νικολάου Γιαννακίδη.
Έπειτα, οι δράσεις μεταφέρθηκαν στην «Ελιά του Πεισίστρατου», ένα διαχρονικό κόσμημα ανεκτίμητης αξίας για την πόλη, και συμμετείχαν σε ένα workshop με αντικείμενο την πολιτιστική κληρονομιά. Επίσης, απόλαυσαν μουσική και τραγούδι από τα παιδιά του Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α «Ανοιχτή Αγκαλιά». Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Ταξιδιωτικές Εμπειρίες και Συναισθήματα», για την οργάνωση του οποίου ήταν υπεύθυνες η Διευθύντρια και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού, κα Κατερίνα Κωστή και κα Μαρίζα Κιουτσούκη, όπου πραγματεύτηκαν ζητήματα που αφορούν αφενός τις δυσκολίες και αφετέρου την αξία ενός ταξιδιού, καθώς και τα οφέλη που αποκομίζει κανείς μέσα από τέτοιου είδους εμπειρίες. Η ημέρα έκλεισε με ένα workshop παραδοσιακών χορών υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κου Χρηστού Βακράκη.
Τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν υπό την καθοδήγηση επαγγελματία ξεναγού στα ιστορικά μέρη του κέντρου της Αθήνας, όπως για παράδειγμα στο Θησείο και την Πλάκα, και επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης. Με τη συγκεκριμένη συνάντηση, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κατάφερε να αποδείξει για ακόμα μία φορά ότι υιοθετώντας ένα εξωστρεφές προφίλ επιδιώκει την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο μέσω καινοτόμων ευρωπαϊκών πρακτικών έχοντας ως γνώμονα την βελτίωση της ζωής των πολιτών και την πολυδιάστατη ανάπτυξη της κοινωνίας.

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα της ομιλίας του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα

https://www.youtube.com/shorts/Tml-A-hnvkY

 

Μοιράσου την σελίδα