Συμμετοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού στην 4η Εταιρική Συνάντηση για το ευρωπαϊκό έργο Active EUcitizens Think Global Act Local

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 10 και 11 Μαίου 2023 οι εργασίες της 4ης Εταιρικής Συνάντησης του έργου “Active EUcitizens: Think Global, Act Local” στον Δήμο Mislata, στην Ισπανία το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV)”. Στη συνάντηση συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι πόλεων και οργανισμών από τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Ισπανία.

Το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού εκπροσώπησε η Ομάδα Έργου και συγκεκριμένα, η Δντρια Πολιτισμού-Αθλητισμού, κα Κωστή Κατερίνα, η Προϊσταμένη Πολιτισμού κα Κιουτσούκη Μαρίζα, η Προϊσταμένη Αθλητισμού κα Μπίσιλα Ιωάννα και η Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κα Λεγάκη Ιωάννα. Η Ομάδα Έργου του Δήμου ΑΑΚ συμμετείχε στις προγραμματισμένες δράσεις με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών που αφορούν στην προώθηση του πολιτισμού σε ευρωπαϊκούς Δήμους και Περιφέρειες ενώ παράλληλα, είχε την ευκαιρία να αναδείξει στους συμμετέχοντες τις ενέργειες ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των πολιτών μέσω του πλήθους δράσεων που υλοποιεί η Δνση Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας, 10 Μαϊου 2023, οι εκπρόσωποι του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού έλαβαν μέρος στο καινοτόμο Workshop που διοργάνωσε ο Δήμος Mislata με τίτλο “Promoting Traditional Local Arts and Crafts”.

Θέμα του workshop ήταν η ανταλλαγή «καλών πρακτικών» με απώτερο στόχο την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των ευρωπαϊκών τοπικών κοινωνιών καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας νέων διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας, 11 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων/σωματείων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Mislata και η δράση των οποίων στοχεύει στην οικοδόμηση βιώσιμων, συμπεριληπτικών κοινωνιών. Μέσα από την εκτενή παρουσίαση των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο εν λόγω Δήμος και το διάλογο που ακολούθησε με τους εκπροσώπους της σύμπραξης, αναδείχθηκε ότι θεμέλιος λίθος για την υιοθέτηση αποτελεσματικών «καλών πρακτικών» είναι η ουσιαστική διάδραση των τοπικών φορέων με τους πολίτες οι οποίοι είναι σε θέση να παρέχουν διαρκή ανατροφοδότηση για τις ανάγκες της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας.

Για ακόμα μία φορά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού αποδεικνύει έμπρακτα την ενεργή συμμετοχή του σε ουσιαστικές δράσεις εξωστρέφειας με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και υιοθετώντας καινοτόμες ευρωπαϊκές πρακτικές οι οποίες ενισχύουν την αξία της συμμετοχικότητας και της συμπεριληπτικότητας.

 

Μοιράσου την σελίδα