Συμμετοχή του Δήμου στην 7η Εταιρική Συνάντηση για το ευρωπαϊκό έργο Active EUcitizens: Think Global Act Local

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2023 οι εργασίες της 7ης και Τελικής Εταιρικής Συνάντησης του έργου “Active EUcitizens: Think Global, Act Local” στον Δήμο Slanic-Moldova, στη Ρουμανία το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV)”. Στη συνάντηση συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι πόλεων και οργανισμών από τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Ισπανία.

Το Δήμο ΑΑΚ εκπροσώπησε η Ομάδα Έργου και συγκεκριμένα, η Προϊσταμένη Αθλητισμού κα Μπίσιλα Ιωάννα, η Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κα Λεγάκη Ιωάννα, η υπάλληλος του Τμήματος Πολιτισμού, κα Παπαλεωνίδα Χαρά και ο υπάλληλος του Τμήματος Αθλητισμού, κ Παπαλαζάρου Γιώργος.

Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας, επισημάνθηκε η σημαντικότητα των αποτελεσμάτων του έργου, τα οποία θα είναι χρήσιμα για την υιοθέτηση καλών πρακτικών και θα φέρουν πιο κοντά τους πολίτες στις δραστηριότητες των Δήμων. Με τη σειρά τους οι εκπρόσωποι του Δήμου ΑΑΚ σημείωσαν πως η ανταλλαγή απόψεων οδήγησε στη συλλογή σημαντικών τεκμηρίων τα οποία θα βοηθήσουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τη συμμετοχή των πολιτών σε τοπικές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας, οι εκπρόσωποι της κάθε χώρας κλήθηκαν να μοιραστούν ορισμένες ιδέες οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για τον σχεδιασμό του τοπικού πλάνου των περιοχών τους μελλοντικά. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου η οποία σηματοδοτούσε αφενός την ολοκλήρωση του έργου και αφετέρου τη συνέχιση του ευρωπαϊκού οράματος για τη διεθνή συνεργασία. Ιδιαίτερα τονίστηκε το γεγονός ότι αν και οι περιοχές που συμμετείχαν στο έργο μπορεί να προέρχονται από διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές εν τέλει βρέθηκαν πολλά κοινά σημεία και προβληματισμοί που βοήθησαν στην γόνιμη ανταλλαγή ιδεών σε ποικίλα θέματα.

Για ακόμη μια φορά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού επιδεικνύει ενεργά τη συμμετοχή του σε ουσιαστικές δράσεις εξωστρέφειας με στόχο την προώθηση της τοπικής ταυτότητας, ενστερνιζόμενος καινοτόμες ευρωπαϊκές πρακτικές που ενισχύουν την αξία της συμμετοχής και της ενσωμάτωσης.

 

Μοιράσου την σελίδα