Υπογραφή Σύμβασης και έναρξη του έργου με τίτλο βελτίωση της οδικής ασφάλειας των οδών Παπάγου και Αγ. Νικολάου στο Καματερό

Μεγάλο βήμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή του Καματερού επετεύχθη με την υπογραφή της Σύμβασης για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των οδών Στρ. Αλεξ. Παπάγου, Αγ. Νικολάου.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσω του προγράμματος “Βελτίωσης οδικής ασφάλειας” και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση-Next Generation EU με προϋπολογισμό δημοπράτησης ύψους 2.100.000,00 ευρώ.   

Σκοπός του εγκεκριμένου έργου είναι η βελτιστοποίηση της ασφάλειας των χρηστών των παραπάνω οδών, οι βέλτιστες συνθήκες προσβασιμότητας, ιδιαίτερα των ΑΜΕΑ-ΑΜΚ, καθώς και η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση των περιοχών παρέμβασης.


Όσον αφορά την ασφάλεια, επιδιώκεται η ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων εξαιτίας της ολισθηρότητας και της φθοράς του οδοστρώματος, της μη ύπαρξης επαρκούς φωτισμού, σηματοδότησης, κατάλληλα επισημασμένων διαβάσεων πεζών και της μη ύπαρξης κατάλληλα διαμορφωμένων πεζοδρομίων.


Η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής επιδιώκει να περιορίσει το φαινόμενο της θερμής αστικής νησίδας μέσω των ψυχρών υλικών που προβλέπεται να τοποθετηθούν στα πεζοδρόμια.


Επιπλέον, η ενίσχυση του πρασίνου θα συμβάλλει θετικά στην βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, θα περιορίσει ακόμα περισσότερο το φαινόμενο της θερμής αστικής νησίδας και θα ενισχύσει τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις διέπονται από τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού με στόχο την αύξηση της βιωσιμότητας των κοινόχρηστων χώρων.


Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες ανακατασκευής του υφιστάμενου οδοστρώματος, ανακατασκευής και διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων, μετατόπιση των υφιστάμενων φρεατίων υδροσυλλογής, ανύψωση ή καταβιβασμός υφιστάμενων φρεατίων, κ.α.

Ειδικότερα, προβλέπεται να υλοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες ανά οδό και τμήμα οδού:
Α/Α    ΟΔΟΙ    ΑΠΟ  ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
1    ΣΤΡ. ΑΛΕΞ. ΠΑΠΑΓΟΥ    Βούρβαχη    Αγ. Νικολάου    

Ανακατασκευή πεζοδρομίων με τη χρήση ψυχρών υλικών
Ανακατασκευή οδοστρώματος
2    ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ    Αργυροκάστρου    Χελμού    Ανακατασκευή - συντήρηση  οδοστρώματος σημειακές ανακατασκευές οδοστρωμάτων

Η δράση αυτή, είναι σε συμφωνία με το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη βελτίωση της υγείας και ευημερίας των πολιτών, σύμφωνα με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ.  

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου :
https://www.agan.gov.gr/ellada_2.0/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82

 

 

 

Μοιράσου την σελίδα