Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ από 16 ώς και 25 Σεπτεμβρίου 2022

Από 16 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022 περνάμε στη δράση.
“The Power is in Our Hands! Flip the Script”

Για τρίτη χρονιά το Δίκτυο SDG 17 Greece, ως ο μοναδικός αυτοδιοικητικός φορέας στην Ελλάδα για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2022, που διεξάγεται μεταξύ 16 και 25 Σεπτεμβρίου 2022, και φέτος έχει κεντρικό μήνυμα “ThePower is in Our Hands! Flip the Script”

Ως Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού μέλος του Δικτύου SDG 17 Greece συμμετέχουμε στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2022, ενώνουμε τη φωνή μας με το Δίκτυο SDG 17 Greece και τα υπόλοιπα μέλη του, κάνοντας ένα βήμα ακόμα προς τον κοινό μας στόχο: να συνδιαμορφώσουμε τους αυριανούς ενεργούς, υπεύθυνους πολίτες που θα ζουν και θα πράττουν με γνώμονα έναν βιώσιμο πλανήτη και μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Συμμετέχοντας στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού στηρίζει  Τέσσερις Δράσεις του Δικτύου SDG 17 Greece ενεργοποιώντας μαθητές και πολίτες κάθε ηλικίας σε δράση.


Δράση 1: «Ενημερώνομαι για τους Στόχους»
Επισκέπτομαι την ιστοσελίδα του Δικτύου SDG17Greece (https://sdg17greece.gr/), ενημερώνομαι για τους στόχους, εγγράφομαι στο newsletter και συμμετέχω στις δράσεις του Δικτύου.

Δράση 2: «Ενεργοποιώ το ψήφισμα για την καθιέρωση της Ελληνικής Εβδομάδας Στόχων»
Μάθε πως: (https://sdg17greece.gr/

• Δράση 3: «#Flip the Script»
Αναρτώ δύο φωτογραφίες ή ένα video χρησιμοποιώντας το φίλτρο #FlipTheScript για να δείξω πως μπορώ να αλλάξω ή να βελτιώσω καθημερινές δραστηριότητες στη βάση των αρχών των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Δεν ξεχνώ να προσθέσω τα παρακάτω # ώστε να ενώσω την φωνή μου με όλο την κόσμο
@Δήμος Μέλος
@SDG17Greece,
#FlipTheScript
#GlobalGoals #ForPeopleForPlanet
#KeepingThePromise
#SDGAction
#GlobalGoalsWeek


Δράση 4: «Γίνομαι Πρεσβευτής»
Δημιουργώ τις δικές μου δράσεις και γίνομαι Πρεσβευτής των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Χρησιμοποιώ τα social media και την ψηφιακή τεχνολογία ως κανάλια επικοινωνίας και διάχυσης των πρωτοβουλιών μου.
Δεν ξεχνώ να προσθέσω τα παρακάτω # ώστε να ενώσω την φωνή μου με όλο την κόσμο
@Δήμος Μέλος
@SDG17Greece,
#FlipTheScript
#GlobalGoals #ForPeopleForPlanet
#KeepingThePromise
#SDGAction
#GlobalGoalsWeek

Δήλωση Προέδρου Δικτύου SDG 17 Greece, Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη, για Παγκόσμια Εβδομάδα Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ: «Και φέτος κινητοποιούμε περισσότερα από 100 μέλη του Δικτύου σε δράση, στη βάση του οικουμενικού μηνύματος για το 2022 που καλεί πολίτες, φορείς, μαθητικές κοινότητες να δράσουμε ατομικά και συλλογικά, για να καταφέρουμε ως παγκόσμια κοινότητα να αναστρέψουμε την κλιματική κρίση και να καταπολεμήσουμε τις κοινωνικές διακρίσεις. Κάθε δράση μετράει, κάθε δράση αφήνει το δικό της αποτύπωμα. Έχοντας αυτό ως βάση, καλούμε τα μέλη του Δικτύου να συμμετάσχουν ενεργά στην Εβδομάδα Στόχων προωθώντας την ενημέρωση σχετικά με τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης στις τοπικές τους κοινωνίες και την ενεργοποίηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο μέσα από έξι δράσεις με επίκεντρο την ενημέρωση, τη διάχυση, την παρέμβαση».

Δήλωση Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα: ««Η Παγκόσμια Εβδομάδα των Στόχων  από τις 16 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σε παγκόσμιο
επίπεδο. Κάθε δράση μετράει με στόχο μία καλύτερη κοινωνία χωρίς ανισότητες. Οι τελευταίες μας δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή ήταν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, όπου επιδιώξαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους. Ως Δημοτική Αρχή, στηρίζουμε τις δράσεις του Δικτύου SDG 17 Greece που βασίζονται στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ».

 

 

 

Μοιράσου την σελίδα