4η διαδικτυακή συνάντηση Active EU Citizens: Think Global, Act Local

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση για το έργο “Think Global Act Local” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CERV στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού ως εταίρος. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών βάσει καινοτόμων, ευρωπαϊκών προτύπων.
Σκοπός της εν λόγω συνάντησης ήταν η παροχή εκτενούς πληροφόρησης και η επίλυση τυχόν ζητημάτων – αποριών αναφορικά με την προσεχή εκδήλωση στο Γκντανσκ της Πολωνίας το διάστημα 27 – 30 Σεπτεμβρίου 2022.
Αρχικά, εκπρόσωπος του εταίρου “Association of Polish Communes Euroregion Baltic” από την Πολωνία ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δραστηριότητες που θα εμπεριέχει η ατζέντα της επερχόμενης εκδήλωσης. Αξιοσημείωτο κρίνεται το γεγονός ότι πρόκειται να υπάρξει εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών σε ποικίλες δραστηριότητες όπως τα “workshops” και το “brainstorming”. Απώτερος σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα ανταλλαγής απόψεων και «καλών πρακτικών» μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων – κρατών και της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με την καλλιέργεια ενεργών Ευρωπαίων Πολιτών.
Εκπρόσωπος του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού ανέφερε ότι μετά το τέλος της συνάντησης θα ζητηθεί από τους εταίρους να επιλέξουν την ημερομηνία για τη δεύτερη εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, το Νοέμβριο 2022. Το έργο εξ’ ορισμού αναγνωρίζει τη σημασία του «ανήκειν» στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και επιδιώκει να το προωθήσει μέσω ποικίλων εργαλείων. Οι εταιρικές συναντήσεις και οι δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα αποτελούν ένα μέσο για την προώθηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και των ιδανικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Μοιράσου την σελίδα