ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΠΣΑ ΚΑΙ ΤΟΠΕΚΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΔΑ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤοπΣΑ & ΤοπΕΚΟ

 

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, πραγματοποιήθηκε από τον ΑΣΔΑ εκδήλωση με θέμα «Ημέρα Καριέρας». 

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης 5: Δικτύωση ΑΣ με τοπικούς και παραγωγικούς φορείς της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δυτική Συμμαχία για την Απασχόληση», του συγχρηματοδοτούμενου από το Ε.Σ.Π.Α. πρόγραμμα ΤοπΣΑ με τίτλο «Συλλογική Τοπική Δράση για την απασχόληση στους δήμους Αγίων Αναργύρων -Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης». 

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, επιλέχθηκαν 70 άνεργοι από τους παραπάνω δήμους, οι οποίοι αφού καταρτίστηκαν επαγγελματικά με βάση τις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας προωθούνται σήμερα σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, μέσω της αξιοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος  του Ο.Α.Ε.Δ. που προκηρύχτηκε πρόσφατα για το σκοπό αυτό.

Πρόκειται για το πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 10.000 ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ «ΤοπΣΑ» ΚΑΙ «Τοπ.ΕΚΟ», το οποίο επιδοτεί ιδιωτικές επιχειρήσεις για να προσλάβουν προσωπικό από τους ωφελούμενους ανέργους των προγραμμάτων ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να επιλέξουν το προσωπικό που χρειάζονται και να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ πρόσληψης για 4 μήνες με επιδότηση της μισθοδοσίας του.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καριέρας οι εργοδότες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από στέλεχος του ΟΑΕΔ σε ότι αφορά το πρόγραμμα και να συζητήσουν με τα άτομα που έχουν καταρτιστεί στο πλαίσιο του προγράμματος στις ειδικότητες: Υπάλληλος γραφείου, πωλητής, εργατοτεχνίτης, κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και αναζητούν εργασία . Για τη συγκεκριμένη δράση ενημερώθηκαν 800 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις στους Δήμου Πετρούπολης, Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου. Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν στελέχη του Α.Σ.Δ.Α. και της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό να πληροφορήσουν αλλά και να πληροφορηθούν και γενικότερα να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχουν για την   υποστήριξη της απασχόλησης.

Τέλος οι επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Σύμπραξης για τις προσπάθειες που γίνονται για την απασχόληση και την υποστήριξη των επιχειρήσεων στην περιοχή και να εδραιώσουν σχέσεις συνεργασίας.

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κ. Νίκος Παντελιάς.

 

Μοιράσου την σελίδα