Μαθησιακές Δυσκολίες και Υποστήριξη της Οικογένειας

«Μαθησιακές Δυσκολίες και Υποστήριξη της Οικογένειας».
Ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τις οικογένειες και τα παιδιά σχολικής ηλικίας είναι η όσο το δυνατόν ομαλότερη ένταξη στη Σχολική Κοινότητα και η συνακόλουθη ανάπτυξη των μαθησιακών δυνατοτήτων των μαθητών. Η ορθή διαχείριση αυτών των ζητημάτων, η πρόληψη και η αντιμετώπιση τυχόν μαθησιακών δυσκολιών, συμβάλλουν στην εδραίωση γερών βάσεων για το παρόν και το μέλλον των παιδιών.
Για να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη των μαθητών και των οικογενειών τους, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, με την ευθύνη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Σωτήριου Καμαρινόπουλου, έχει προγραμματίσει τη διενέργεια ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες και Υποστήριξη της Οικογένειας».
Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 18:00 στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα» επί της Λεωφόρου Φυλής 152, στο Καματερό.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κ. Νίκος Σαράντης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών. Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν:
·      Η κ. Λαμπρινή Ροδίτη, με θέμα «Η Εμπειρία ενός Γονιού».
·      Η κ. Παναγιώτα Κατσούλη, Προϊσταμένη Γ’ ΚΕΔΔΥ Αθήνας, με θέμα «Η Σημασία της Έγκυρης Διάγνωσης των Μαθησιακών Δυσκολιών».
·      Η κ. Αγγελική Ζερβογιάννη, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, με θέμα «Δυσλεξία: Φύση του Προβλήματος και Αντιμετώπιση».
·      Ο κ. Ελευθέριος Χατζηθεοδώρου, Ψυχολόγος Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Μελία ΙΙ», με θέμα «Ο Ρόλος και η Συμβολή του Γονέα κατά τη Διάρκεια Παρακολούθησης του Παιδιού σε Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο».
·      Η κ. Κυριακή Ατταλιώτου, Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Γ’ Περιφέρειας Αθήνας – Δασκάλα στην Ειδική Αγωγή – Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με θέμα «Υποστηρίζοντας τον Μαθητή με Μαθησιακές Δυσκολίες στο Σπίτι».
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
 

Μοιράσου την σελίδα