ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

γέμισε το θέατρο του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

 
 

Ένα διήμερο γεμάτο παράδοση διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού που πραγματοποιήθηκε στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου στο θέατρο του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Η εκδήλωση που έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο δίνει την ευκαιρία για ένα αντάμωμα των Συλλόγων, όπου ο καθένας μέσα από τη μουσική και το χορό, μας μεταφέρει την παράδοση του τόπου του, υφαίνοντας έτσι το πολιτιστικό μωσαϊκό της χώρας μας.

Οι Σύλλογοι ενεργά κύτταρα της πόλης που συμμετέχουν με πολλαπλές δραστηριότητες  στον κοινωνικό ιστό του Δήμου, ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Η εξαίρετη παρουσία των χορευτικών τους μετέφερε νοερά το κοινό, που κατέκλεισε το θέατρο, σε μέρη από όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο συμμετείχαν: o Λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος Καματερού «Το Γιορντάνι», Η Ένωση Κρητών Αγίων Αναργύρων, Ο Σύλλογος Πελοποννησίων Καματερού «Ο Γέρος του Μοριά», ο Σύλλογος Ποντίων Καματερού «Δημήτρης Ψαθάς» και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων «Ο Πύρρος».

Και την Κυριακή: ο Σύλλογος Πελοποννησίων Αγίων Αναργύρων, ο Σύλλογος Κρητών Καματερού «Το Αρκάδι», ο Σύλλογος Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού.

Εκτός από τους εθνικοτοπικούς Συλλόγους του Δήμου μας, φέτος προσκεκλημένοι ήταν ο Σύλλογος Μυτιληναίων Δήμου Πετρούπολης και ο Χορευτικός Όμιλος Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

Επίτιμη καλεσμένη του Δήμου στο διήμερο ήταν η επιτετραμμένη Πρέσβειρα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία, κυρία Hasdiris Quintana, η οποία παρευρέθηκε, παρακολούθησε την εκδήλωση και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την παράδοση της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης ευχαρίστησε τους συλλόγους επισημαίνοντας τον ενεργό τους ρόλο και την εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς καθώς τη σημασία διατήρησης της παράδοσης.

Αναφέρθηκε επίσης στην επιλογή του Δήμου να γίνουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χώρο του Πάρκου, λέγοντας χαρακτηριστικά «… θέλουμε να φέρουμε τους κατοίκους και περισσότερο από όλους τη νεολαία μας σε άμεση επαφή με το Πάρκο, ώστε να αποκτήσουμε όλοι μέσα από την εμπειρία, μια άμεση άποψη για την ομορφιά και τη σπουδαιότητα αυτού του μεγάλου χώρου πρασίνου που με αγώνες ο Δήμος μας και η Αυτοδιοίκηση της περιοχής γενικότερα έχουμε προφυλάξει.»

 
 

Μοιράσου την σελίδα