Ξεκίνησαν οι Εργασίες για τη Διευθέτηση του Ρέματος της Εσχατιάς

 
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ
Δήμαρχος Νίκος Σαράντης: «Το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Δυτική Αθήνα και το σημαντικότερο για την ανάπτυξη της περιοχής».
 
Ξεκίνησαν στις 13 Σεπτεμβρίου οι εργασίες για τη διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς. Το μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί για πάρα πολλά χρόνια την πόλη του Καματερού, μπαίνει στην τελική ευθεία της επίλυσής του.
Το έργο «Διευθέτηση ρέματος Εσχατιάς τμήμα 1ο (από πλατεία Ιλίου έως συμβολή αγωγού Ευπυρίδων)» έχει συνολικό προϋπολογισμό 59,10 εκ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και περιλαμβάνει :
1.     Κατασκευή δίδυμου κλειστού ορθογωνικού οχετού συνολικού μήκους 3,3 km.
2.     Κατασκευή νέου αγωγού ακαθάρτων συνολικού μήκους 2,1 km.
3.     Κατασκευή και λειτουργία αντλιοστασίου ονομαστικής παροχής 2.340 m3/h
4.     Κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα ανοίγματος 23,75 m.
5.     Κατασκευή αγωγού ομβρίων συνολικού μήκους ≈ 410 m.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια.
Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Δυτική Αθήνα. Είναι επίσης το σημαντικότερο έργο για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Καματερού που χρόνια τώρα ταλαιπωρούνταν από τις πλημμύρες και έβλεπαν τις περιουσίες τους ή και τις ζωές τους ακόμη,  να κινδυνεύουν.
Η διευθέτηση της Εσχατιάς θα έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη της περιοχής και την καλύτερη αξιοποίηση συνοικιών της πόλης του Καματερού που μέχρι σήμερα ασφυκτιούσαν.
 Φυσικά, όπως αγωνιστήκαμε τόσον καιρό για την προώθηση του, παραμένουμε σε επαγρύπνηση για την ολοκλήρωση του χωρίς περιττές καθυστερήσεις»

Share this post