ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Π.Ε.Δ.Α. ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΌΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 
 Η κατάργηση 52 ειδικοτήτων στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση οδηγεί στη διάλυση των ΕΠΑΛ- ΕΠΑΣ και στερεί χιλιάδες παιδιά από την πρόσβαση στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Οι ειδικότητες που καταργούνται, μεταξύ των οποίων ολόκληροι τομείς όπως η Υγεία και Πρόνοια και οι Γραφικές Τέχνες, αποτελούσαν πόλο έλξης στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και εφοδίαζαν χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση μαθητές, κυρίως από οικονομικά αδύναμες οικογένειες, με πολύτιμες επαγγελματικές ειδικεύσεις.
Ενώ η κατάργηση των ειδικοτήτων αυτών οδηγεί στη διαθεσιμότητα και πιθανόν στην απόλυση εκπαιδευτικούς που έχουν διοριστεί με απόλυτα διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες.
 Από την κατάργηση των ειδικοτήτων αυτών ωφελημένη θα βγει μόνον η ιδιωτική εκπαίδευση, στην οποία αναγκαστικά θα καταφύγουν όσοι – σίγουρα όχι πολλοί- μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού λειτουργούν 4 ΕΠΑΛ και ο αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών που θίγονται από την απαράδεκτη αυτή απόφαση είναι μεγάλος.
Τόσο ο Δήμος μας όσο και η ΠΕΔ Αττικής ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, που με γνώμονα τις Μνημονικές πολιτικές οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του Δημόσιου τομέα στη διαθεσιμότητα και διαλύει την Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Εκπαίδευση.
Συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών και επιμένουμε, και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ότι η εφαρμογή του πρέπει να ανασταλεί και οι διαθεσιμότητες να μην υλοποιηθούν. Στην κατεύθυνση αυτή συνεχίζει τις προσπάθειες της και η Αυτοδιοίκηση, και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα και οι κάτοικοι και γονείς.

Μοιράσου την σελίδα